Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat

12 aug. 2023
Vizualizari: 565

Baroului București a dat publicității un comunicat referitor la proiectul de Ordonanță al Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale.

Redăm, în continuare, mesajul semnat de av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București:

„Baroul București – organ profesional care grupează și reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog și mai multe memorii și puncte de vedere transmise de UNBR și UPLR, informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real, neplafonat.

Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța în profesie, fără însă a oferi însă nimic suplimentar în sfera contraprestație sistemului de sănătate.

Informăm și pe această cale, atât Guvernul, cât și opinia publică despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat (unei asemenea reglementări), neexcluzând ample acțiuni de protest și chiar o greva generală.

Baroul București va apăra cu fermitate drepturile și interesele avocaților și își exprimă speranța că rațiunea și pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului.”

Sursa informației

🔔Vezi și Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat

Baroul București nu exclude ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat was last modified: august 14th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: