Aprobarea Normelor de aplicare în cadrul MAI a prevederilor O.U.G. nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a MApN, MAI şi MJ – ANP şi unităţile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea ME (H.G. nr. 836/2017)

27 nov. 2017
Vizualizari: 3529

Anexa nr. 2 la norme

NECLASIFICAT
Exemplarul nr. . . . . . . . . . .

– Model –

ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Nr. . . . . . . . . . .
Aprob
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE ROMÂNIA
MINISTERUL ECONOMIEI
Nr. . . . . . . . . . .
Aprob
MINISTERUL ECONOMIEI

PROTOCOL Nr. . . . . . . . . . .
de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive

În temeiul art. 1 alin. (2) din O.U.G. nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea și evidența proprie a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflați sub autoritatea Ministerului Economiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările și completările ulterioare, se hotărăsc următoarele:

1. Ministerul Afacerilor Interne, denumit în continuare MAI, transmite, în anul . . . . . . . . . ., bunurile mobile cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive nominalizate în anexa nr. 1, denumite în continuare bunuri, din administrarea și evidența proprie în administrarea operatorilor economici din industria de apărare, aflați sub autoritatea Ministerului Economiei, denumit în continuare ME.

2. Bunurile se predau în starea în care acestea se află, conform fișei de evidență de lot, împreună cu ambalajele aferente, inclusiv cele incomplete.

Predarea-preluarea bunurilor se face pe bază de proces- verbal prevăzut în anexa nr. 2, încheiat și semnat la sediul unității MAI, pe categorii de bunuri, între conducătorul unității MAI și reprezentantul legal al operatorului economic.

Datele de identificare ale bunurilor care fac obiectul predării- preluării se nominalizează în procesele-verbale de predare-preluare.

Predarea-preluarea bunurilor se va realiza la sediul unității MAI, în conformitate cu prevederile instrucțiunilor în vigoare ale MAI.

Reprezentanții legali ai operatorilor economici care vor prelua bunurile vor avea asupra lor împuterniciri pentru preluarea bunurilor.

Manipularea și încărcarea bunurilor pe mijloacele de transport ale operatorilor economici se execută în comun.

După predarea-preluarea bunurilor și încheierea tuturor documentelor specifice de predare-preluare, responsabilitatea păstrării, depozitării, evidenței și gestionării în siguranță și securitate, conform prevederilor legale, revine în totalitate operatorilor economici.

Unitățile MAI se obligă să permită accesul personalului și tehnicii operatorilor economici la locurile de încărcare- descărcare, pe baza avizelor de securitate și a tabelelor de acces nominale, transmise de operatorii economici și aprobate conform competențelor.

Conducătorul unității MAI, prin compartimentele de profil, împreună cu șeful structurii financiar-contabile/similar, urmărește înscrierea în evidența contabilă a operațiunilor privind ieșirea din gestiune, pe baza procesului-verbal de predare- preluare înregistrat la operatorul economic.

După finalizarea activității de predare-preluare, exemplarele nr. 2 și 3 ale procesului-verbal de predare-preluare vor fi înmânate instituției primitoare, din care exemplarul nr. 2 se va remite unității gestionare „CONFIRMAT DE PRIMIRE”, în termen de 30 de zile de la data efectuării operațiunii de predare- preluare.

Procesele-verbale de predare-preluare se întocmesc zilnic, pentru bunurile predate în ziua respectivă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

3. Responsabilitatea privind respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și de apărare împotriva incendiilor aparține șefilor instituțiilor implicate în activitatea de predare-preluare, fiecare pentru personalul propriu.

4. Transportul și paza bunurilor care fac obiectul prezentului protocol se vor asigura prin grija entității primitoare.

Operatorul economic are obligația de a asigura transportul bunurilor preluate în aceeași zi, cu excepția situației în care nu se poate constitui coloana de transport.

5. Stabilirea detaliilor privind data începerii și finalizării activității de predare-preluare, manipulare și încărcare se face direct între unitatea MAI și operatorul economic, pe baza unui grafic, cu încadrarea în perioada de predare-preluare menționată în anexa nr. 1.

Perioada de predare-primire a bunurilor poate fi modificată numai cu acordul eșaloanelor superioare ale părților implicate.

6. Data-limită de predare-preluare a bunurilor și de părăsire a structurii MAI gestionare/deținătoare este . . . . . . . . . .

Pentru bunurile care nu se pot preda sau prelua până la . . . . . . . . . ., termenul-limită poate fi modificat. Modificarea termenului de predare-preluare se poate efectua numai prin act adițional la protocol.

7. Prezentul protocol s-a întocmit în două exemplare, astfel:

a) exemplarul nr. 1 la MAI;
b) exemplarul nr. 2 la ME.

Prezentul protocol cuprinde următoarele anexe:

a) anexa nr. 1 – Lista cu bunurile mobile cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive, care se transferă din administrarea și evidența proprie a Ministerului Afacerilor Interne în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflați sub autoritatea Ministerului Economiei – 1 – cu file – document neclasificat;
b) anexa nr. 2 – Proces-verbal de predare-preluare – model-1 cu . . file – document neclasificat;

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
. . . . . . . . . .
(STRUCTURA DE SPECIALITATE) MINISTERUL ECONOMIEI
. . . . . . . . . .
(STRUCTURA DE SPECIALITATE)

ANEXA Nr. 1 la Protocolul nr. . . . . . . . . . . de predare-preluare a bunurilor mobile
cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive

NECLASIFICAT
Exemplarul nr. . . . . . . . . . .

ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Aprob
Ministrul afacerilor interne,
. . . . . . . . . .

LISTA
cu bunurile mobile cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive, care se transferă din administrarea și evidența proprie a Ministerului Afacerilor Interne în administrarea unor operatori economici
din industria de apărare, aflați sub autoritatea Ministerului Economiei

ANEXA Nr. 2 la Protocolul nr. . . de predare-preluare a bunurilor mobile cu specific militar
de resortul munițiilor și materialelor explozive

NECLASIFICAT
Exemplarul nr. . . . . . . . . . .

– Model –

Aprob
și confirm operațiunea de predare
Conducătorul unității MAI
. . . . . . . . . .
(funcția, numele, prenumele, ștampila și semnătura)
Nr. . . . . . . . . . . din . . . . . . . . . .
(de la unitatea MAI predătoare)

Aprob
și confirm operațiunea de preluare
Directorul general al instituției primitoare
. . . . . . . . . .
(funcția, numele, prenumele, ștampila și semnătura)

PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRELUARE
încheiat la data de . . . . . . . . . . la sediul . . . . . . . . . .

În baza prevederilor art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 38/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 184/2010, cu modificările și completările ulterioare, și a Protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Economiei nr. . . . . . . . . . . din . . . . . . . . . ., se transmit din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – , reprezentată de ordonatorul . de credite și contabilul-șef (grad, nume și prenume), având sediul în localitatea . . . . . . . . . . (adresă completă, telefon, fax), în administrarea . (denumirea instituției, adresa completă, C.U.I., telefon, fax), reprezentată de . . . . . . . . . . (împuternicitul legal), următoarele bunuri:
Pentru mijloace tehnice de resortul bunurilor mobile cu specific militar de resortul munițiilor și materialelor explozive

NOTĂ:

În procesul-verbal de predare-preluare se înscriu și ambalajele, pe tipuri, conform datelor din evidența contabilă.
Prețul unitar este reprezentat de prețul unitar din evidența contabilă.
În urma predării-preluării bunurilor toate lăzile cu muniții, recipiente etc. au fost sigilate cu sârmă și sigiliul de plumb nr al . . . . . . . . . . (denumirea instituției primitoare);
Bunurile s-au predat conform inventarelor de complet ( file), anexate la prezentul proces-verbal, semnate și ștampilate pe fiecare pagină de către ordonatorul . de credite.
Instituția primitoare se obligă să transmită unității predătoare confirmarea înregistrării în evidență a bunurilor primite până la data de . . (30 de zile de la data preluării).

Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 3 exemplare:
• exemplarul nr. 1 la unitatea . . gestionară;
• exemplarul nr. 2 la (se returnează unității gestionare, în termen de 30 de zile de la data intrării bunurilor în evidența contabilă);
• exemplarul nr. 3 la (instituția primitoare).

Am predat
Comisia de predare din structura MAI gestionară
Grad, nume, prenume, funcția fiecărei persoane și
distinct gestionarul predător

Am predat
Numele, prenumele și semnătura împuternicitului
instituției primitoare

Aprobarea Normelor de aplicare în cadrul MAI a prevederilor O.U.G. nr. 38/2010 privind transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea și evidența proprie a MApN, MAI și MJ – ANP și unitățile subordonate acesteia în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflați sub autoritatea ME (H.G. nr. 836/2017) was last modified: noiembrie 27th, 2017 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.