50 de avocați britanici au ajutat la construirea locuințelor unor familii nevoiașe din România

17 aug. 2016
Vizualizari: 879

50 de voluntari, angajați ai Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari case de avocatură din Marea Britanie, au muncit, în perioada 6 și 11 august 2016, pe șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna, Constanța pentru a ajuta opt familii cu venituri mici să aibă o locuință decentă. Voluntarii au muncit alături de familiile beneficiare, la ridicarea pereților de cărămidă, izolația exterioară și interioară și finisaje.

Pe lângă cele 2,000 de ore investite pe șantier, avocații au făcut și o donație din care asociația achiziționează materialele necesare pentru construcția caselor.

Este al zecelea an de parteneriat dintre Habitat for Humanity România și Addleshaw Goddard, timp în care 425 de angajați au fost voluntari pe șantierele organizației, iar 1,8 milioane de lei au fost donate pentru ca familii cu venituri mici din România să aibă șansa unui viitor mai bun.

Îmi place foarte mult să lucrez împreună cu colegii pe șantier. În prima zi am tencuit, iar astăzi am lucrat sus pe schelă, mi-a fost puțin frică însă mi-am depășit limitele, și cred că despre asta este Habitat for Humanity, te ajută să faci lucruri pe care nu credeai că ești în stare să le faci. Mă bucur să cunosc familiile și să lucrez alături de ele la îndeplinirea acestui vis, de a avea casa lor”, spune Sofia, 23 de ani.

Despre Habitat for Humanity România

„Ideea și conceptul Habitat for Humanity au prins viață în România în anul 1996 în micul oraș din nord-vestul țării, Beiuș (județul Bihor). România a fost a 50-a țară Habitat for Humanity din lume.

Nevoia mare de locuire decentă din România a dus la extinderea Habitat for Humanity România în filiale în șase județe: Beiuș – Bihor, Cluj Napoca – Cluj, Comănești – Bacău, Rădăuți – Suceava, Cumpăna – Constanța, Craiova – Dolj. Biroul național, aflat în București, coordonează proiectele din filiale și implementează proiecte în ariile geografice în care acestea nu ajung. Habitat for Humanity România a devenit cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, cu misiunea de a elimina adăpostirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost. Am reușit să ajutăm peste 19.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case noi și reabilitări, și alte 45.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre”.

Sursa informației

50 de avocați britanici au ajutat la construirea locuințelor unor familii nevoiașe din România was last modified: august 16th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: