Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achiziționarea unui proiect de energie regenerabilă de aproximativ 50 MW în România

22 mai 2023
Vizualizari: 125

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru DTEK Renewables International, un investitor și operator în domeniul energiei regenerabile în România și în UE, în legătură cu achiziția eșalonată de părți sociale a unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, județul Mureș. Acest proiect greenfield a fost achiziționat de la compania românească Finas Invest SRL, care are sediul în Cluj-Napoca și activează pe piața energiei regenerabile.

Echipa Wolf Theiss, condusă de Partener Ileana Glodeanu și Counsel Adina Aurel, a oferit asistență juridică DTEK Renewables International pentru achiziționarea mai multor proiecte în România în ultimii ani. În aceste multiple tranzacții, echipa a asistat clientul în cadrul unor exerciții complexe de due diligence, a acordat consultanță juridică privind concentrările economice și procedurile de notificare a investițiilor străine directe, precum și în legătură cu redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare, a acordului între asociați și a altor documente necesare pentru punerea în aplicare a tranzacției și implementarea proiectului.

Alături de Partener Ileana Glodeanu și Counsel Adina Aurel, Wolf Theiss a implicat o echipă mai largă din mai multe grupuri de practică pentru finalizarea cu succes a tranzacției: Corporate/M&A – Senior Associate Cornelia Postelnicu, Associates Iulia Cumpăratu, Elena Ionașcu, Marius Moldoveanu și Vlad Catană; Real Estate & Construcții – Counsel Dana Toma și Associate Alexandru Roman; Concurență & Antitrust – Partener Anca Jurcovan și Associate Maria Ionescu.

Suntem încântați că am fost implicați într-o nouă poveste de succes reprezentând clientul nostru regional pe termen lung DTEK Renewables International. Suntem recunoscători clientului nostru și dezvoltatorului român implicat în tranzacție pentru angajamentul pe care l-au arătat în vederea finalizării rapide a acestui proiect pentru ca acest parc fotovoltaic să fie conectat cât mai repede posibil”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate/M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Apetitul investitorilor pentru afaceri în domeniul energiei, investiții în eficiență energetică și producția de energie regenerabilă este ridicat și a crescut foarte mult în ultimii ani în România. Avocații noștri continuă să încheie cu succes contracte de energie regenerabilă, având în vedere experiența lor vastă în asistarea și finalizarea tranzacțiilor din sectorul energetic atât de partea vânzătorului cât și de partea cumpărătorului. Wolf Theiss are o lungă istorie de colaborare cu DTEK Renewables International, iar implicarea noastră în această tranzacție subliniază sprijinul nostru în implementarea proiectelor de energie regenerabilă și în crearea unui cadru legal și a unei practici solide în România pentru astfel de investiții”, a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss București.

 

Despre Wolf Theiss
Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 380 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.În Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

 

Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International cu privire la achiziționarea unui proiect de energie regenerabilă de aproximativ 50 MW în România was last modified: mai 22nd, 2023 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: