UNNPR. Parteneriat în sprijinul donatorilor de organe

23 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 591

Potrivit site-ului oficial, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Asociația Transplantaților din România au încheiat un protocol de colaborare, în vederea implentării unei proceduri mai facile și mai accesibile celor care doresc să doneze organe.

Cu titlu informativ, rolul notarilor publici în procedura donării post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor, a fost reglementat prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului justiției nr. 1158/2012 privind înființarea Registrului Național al Donatorilor de Organe, Țesuturi și Celule (R.N.D.). Conform dispozițiilor legale, notarii publici au obligația de a înscrie în R.N.D. datele de identificare a donatorilor și declarațiile prin care aceștia consimt la donarea post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor, sau revocă acest consimțământ.

Declarațiile de consimțământ ale donatorilor sunt scutite de plata onorariului notarial.

Cele două organizații au hotărât să funcționeze sub acest parteneriat pentru a informa publicul larg cu privire la diferite aspecte ale donării post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor.

Sursa informației

UNNPR. Parteneriat în sprijinul donatorilor de organe was last modified: aprilie 23rd, 2019 by Universul Juridic
Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter