Susţinerea concursului în vederea trimiterii la cursuri de formare sau specializări în străinătate a poliţiştilor de penitenciare – publicare (OMJ nr. 7134/C/2020)

21 dec. 2020
Vizualizari: 230

Actul normativ

Sumar
Ordinul ministrului justiției nr. 7134/C/2020 privind susținerea concursului în vederea trimiterii la cursuri de formare sau specializări în străinătate a polițiștilor de penitenciare

(M. Of. nr. 1254 din 18 decembrie 2020)

Se aprobă susținerea concursului în vederea trimiterii la cursuri de formare sau specializări în străinătate a polițiștilor de penitenciare.

 

 

În M. Of. nr. 1254 din 18 decembrie 2020 s-a publicat OMJ nr. 7134/C/2020 privind susținerea concursului în vederea trimiterii la cursuri de formare sau specializări în străinătate a polițiștilor de penitenciare.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale respectivului act normativ.

Structură

– Capitolul I („Dispoziții generale”);

Capitolul II („Organizarea activităților privind trimiterea la cursuri de formare sau specializări în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor, prin concurs”);

 – Secțiunea 1 („Selecția și recrutarea polițiștilor de penitenciare, prin concurs, pentru trimiterea la cursuri de formare sau specializări în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor”);

 – Secțiunea 2 („Organizarea concursului”);

 – Secțiunea 3 („Drepturile și obligațiile polițiștilor de penitenciare admiși să participe la cursuri de formare sau specializări în străinătate”);

Capitolul III („Utilizarea ulterioară a competențelor polițistului de penitenciare care a participat la cursuri sau specializări în străinătate”);

Capitolul IV („Dispoziții finale”).

Anexa nr. 1: „Cerere de înscriere la concurs în vederea participării la cursul de formare sau specializare în străinătate”

Anexa nr. 2: „Angajament”

Prezentare generală

Art. 1

„Polițiștii de penitenciare pot participa la cursuri de formare sau specializări în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în conformitate cu prevederile prezentului ordin.”

Art. 2

„Polițiștii de penitenciare care participă la cursuri de formare sau specializări în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor, se consideră în misiune temporară în străinătate.”

Art. 3

„Cursurile de formare sau specializări în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor, sunt următoarele:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

a) cursuri de formare profesională în instituții furnizoare de instruire în domenii de interes pentru sistemul administrației penitenciare;

b) workshopuri, stagii de pregătire sau tabere de instruire;

c) expoconferințe în domenii de interes pentru sistemul administrației penitenciare;

d) alte activități care asigură dobândirea de cunoștințe și deprinderi necesare îndeplinirii atribuțiilor sau dezvoltării profesionale.”

Art. 4

„(1) Polițiștii de penitenciare pot participa la cursurile de formare sau specializările în străinătate, organizate sau finanțate de Administrația Națională a Penitenciarelor, prevăzute la art. 3, dacă se află în una dintre următoarele situații:

a) au invitație nominală și aprobarea prealabilă a conducerii unității;

b) au fost numiți de conducerea unității să reprezinte corespunzător interesele acesteia.

(2) Dacă invitația nu se referă la o anumită persoană sau conducerea unității nu a numit o persoană și există mai mulți candidați care îndeplinesc condițiile necesare, selecția și trimiterea lor la cursurile de formare sau specializări se vor face pe bază de concurs.

(3) Prevederile alin. (1) și (2) nu se referă la activitățile finanțate din fonduri externe nerambursabile.”

Art. 8

„(1) Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale:

a) să fie polițist de penitenciare definitiv;

b) să își desfășoare activitatea în domeniul cursului, după caz;

c) să dețină specializarea necesară, după caz;

d) să aibă calificativul de cel puțin «bun» la ultimele două evaluări anuale ale activității profesionale;

e) să cunoască limba străină în care se desfășoară cursurile și nivelul solicitat.

(2) Administrația Națională a Penitenciarelor poate stabili și alte condiții, în funcție de tipul cursului și, după caz, de cerințele partenerului extern.”

Art. 11

„(1) Probele de concurs se stabilesc de directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor în funcție de tipul cursului și pot consta în:

a) pregătire de specialitate din domeniul cursului – scris;

b) alte probe, în funcție de tipul programului de formare profesională și condițiile stabilite de partenerii externi.

(2) Comisia de concurs elaborează subiectele pentru toate probele de concurs și stabilește baremul de evaluare și notare.

(3) Candidații primesc note de la 1 la 10, fiind declarați admiși cei care obțin cel puțin nota 7, clasați în ordinea strict descrescătoare, în raport cu numărul de locuri.

(4) La note egale are prioritate candidatul a cărui vechime în specialitatea postului este mai mare. În cazul în care egalitatea se menține este declarat «admis» candidatul a cărui vechime în poliția penitenciară este mai mare.

(5) Procesul-verbal cu rezultatele concursului se transmite unităților și/sau structurilor din Administrația Națională a Penitenciarelor care au selectat candidați, în vederea comunicării rezultatelor, precum și Direcției management resurse umane.

(6) Direcția management resurse umane transmite Serviciului cooperare și programe numele candidaților selecționați, în vederea întocmirii formalităților de deplasare.”

 

Susținerea concursului în vederea trimiterii la cursuri de formare sau specializări în străinătate a polițiștilor de penitenciare – publicare (OMJ nr. 7134/C/2020) was last modified: decembrie 21st, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.