Societate cooperatistă. Excluderea membrului cooperator. Condiţii de admisibilitate

28 feb. 2013
Vizualizari: 37
  • art. 47
  • Legea nr. 1/2005: art. 28 lit. c)

Din economia dispozițiilor art. 28 lit. c) din Legea nr. 1/2005 reiese faptul că membrii cooperatori pot fi excluși din societatea cooperativă dacă devin membri cooperatori în societăți cooperative concurente sau desfășoară activități concurente pe cont propriu sau în contul altei persoane.
Nu este îndeplinită această condiție în cazul în care membrul cooperator are calitatea de asociat sau administrator într-o societate cu răspundere limitată, iar nu în alte societăți cooperatiste.

(INSTANȚA, HOTĂR REA)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Societate cooperatistă. Excluderea membrului cooperator. Condiții de admisibilitate was last modified: februarie 14th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.