Sebastian BODU: Antreprenorul român este carne de tun

20 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 737
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Articol de Sebastian Radu, preluat din cariereonline.ro.

Sebastian Bodu este o figură, am putea spune chiar emblematică, a politicii românești. S-a lăsat de avocatură  în favoarea conducerii ANAF-ului. Ulterior, cariera în politică l-a împins către Parlamentul European, unde a onorat două mandate. De profesie avocat specializat în Drepturilor Afacerilor, Bodu a vorbit, în exclusivitate pentru Revista CARIERE, despre ce înseamnă să fii om politic, despre ce înseamnă pentru Stat și ANAF antreprenorul român și mai ales despre ONG-ul înființat pentru apărarea anteprenoriatului de abuzurile instituției pe care chiar el a condus-o cândva.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

S-a întors la avocatură

După ani buni de viață politică, Sebastian Bodu s-a întors la vechea profesie: avocatura. În paralel este și profesor, apropiind 20 de ani de catedră. Spune că nu ar mai candida, această opțiune fiind pe ultimul loc în planurile pe care le are cu viața profesională. Dacă tot vine vorba de avocatură, Bodu își amintește cum, acum mai bine de 10 ani, a reformat „puțin” sistemul bancar: „Băncile credeau că pot scrie orice în contract și că, odată ce acesta a fost semnat, totul este executabil. Astfel, pe când eram directorul Direcției Juridice și Compleanță al ING, am redactat condițiile generale de creditare astfel încât să nu existe, pe cât posibil, clauze abuzive” își amintește acesta despre cum a făcut, ca practician, bine celor din jur.
Tot în sfera Dreptului, dar de data aceasta în calitate de teoretician, Sebastian Bodu se poate lăuda că a scos de la tipar singurul tratat de Drept Societar scris vreodată în România. 1.800 de pagini, însumate în 3 volume.

De unde a venit dorința de schimbare

Cu toate că a avut un parcurs profesional corect iar avocatura îi oferea destule satisfacții, vederile puternice, de centru-dreapta (conservatoare), l-au făcut pe Bodu să schimbe macazul și să intre, la rugămințile unui prieten cu funcție politică mare, în administrația publică. „Avea nevoie de cineva de încredere la ANAF, de cineva care să vină cu mentalitate de manager privat”, povestește el.

Mentalitatea „de manager privat” s-a văzut din prima: în 2006 s-a realizat cel mai mare grad de colectare a creanțelor bugetare, în condiții de relaxare fiscală. Fără ca instituția să fie blamată, cum se întâmplă în România lui 2015. Acțiunile sale însă au deranjat.

Citiți continuarea articolului pe Cariere Online

Sebastian BODU: Antreprenorul român este carne de tun was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter