Regulamentul privind numirea procurorilor în funcţii de execuţie la DNA şi revocarea din aceste funcţii – aprobare (Hotărârea CSM nr. 1107/2023)

5 sept. 2023
Vizualizari: 151
Actul normativSumar
Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 1107/2023 pentru aprobarea Regulamentului privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții

(M. Of. nr. 795 din 4 septembrie 2023)

Se aprobă Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții.

 

În M. Of. nr. 795 din 4 septembrie 2023 a fost publicată Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 1107/2023 pentru aprobarea Regulamentului privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții.

Astfel, prin respectiva hotărâre se aprobă Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții.

Art. 1

Se aprobă Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2

Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 722/2018 pentru aprobarea Metodologiei privind procedura de concurs pentru numirea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, cu modificările ulterioare, se abrogă.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Regulamentului privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții.

Structura

Cap. I („Concursul pentru numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție”);

– Secț. 1 („Dispoziții generale”);

– Secț. a 2-a („Înscrierea la concurs și organizarea concursului”);

– Secț. a 3-a („Desfășurarea concursului”);

– Cap. II („Revocarea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție”);

– Cap. III („Încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție”);

– Cap. IV („Dispoziții tranzitorii și finale”).

Art. 1

Numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție se face prin concurs în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 304/2022 privind organizarea judiciară și ale prezentului regulament.

Art. 2

(1) Concursul se organizează de Direcția Națională Anticorupție de cel mult două ori pe an și constă în susținerea unui interviu.

(2) Organizarea concursului se anunță cu cel puțin 30 de zile înainte de data stabilită pentru desfășurarea interviului, prin publicarea pe pagina de internet a Direcției Naționale Anticorupție.

(3) Data, locul, calendarul de desfășurare, tematica de concurs, numărul și lista posturilor scoase la concurs, precum și cererea de înscriere tipizată se stabilesc prin ordin al procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție și se publică pe pagina de internet a acestei direcții, la aceeași dată cu anunțul de organizare a concursului.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(…)

Art. 23

(1) Activitatea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție încetează ca urmare a:

a) revocării;

b) promovării efective în funcții de execuție;

c) numirii în funcții de conducere în cadrul altor parchete, în cadrul Direcției Naționale Anticorupție ori în funcția de procuror european delegat;

d) eliberării din funcția de procuror;

e) intervenirii unei alte situații prevăzute de lege.

(2) Activitatea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție poate înceta și la cererea acestora.

(3) La data încetării activității potrivit alin. (2), procurorii revin la parchetul de unde provin sau pot solicita continuarea activității la un parchet la care au dreptul să funcționeze potrivit legii.

Art. 24

(1) Revocarea din cadrul Direcției Naționale Anticorupție nu constituie sancțiune disciplinară.

(2) De la data prevăzută în ordinul de revocare procurorul revine la parchetul de unde provine și își redobândește gradul profesional de execuție și salarizarea corespunzătoare acestuia avute anterior sau pe cele dobândite ca urmare a promovării, în condițiile legii, în timpul desfășurării activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

(…)

Art. 28

Documentele întocmite pentru concursul prevăzut de prezentul regulament se păstrează în arhiva Direcției Naționale Anticorupție, prin grija Serviciului resurse umane, perfecționare profesională și documentare.

Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la DNA și revocarea din aceste funcții – aprobare (Hotărârea CSM nr. 1107/2023) was last modified: septembrie 5th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.