Președintele României a primit „Premiul Internațional Carol cel Mare al orașului Aachen” pentru anul 2020

30 sept. 2021
Vizualizari: 204

Președintelui României, Klaus Iohannis, i se va decerna „Premiul internațional Carol cel Mare al orașului Aachen – Pentru unitatea Europei”, în data de 2 octombrie 2021, la Aachen, Republica Federală Germania.

Astfel, Comitetul director al Premiului Carol cel Mare a decis să acorde Președintelui premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește „conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru „eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru „promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

Premiul internațional Carol cel Mare al orașului Aachen este conferit anual, începând cu anul 1950, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unității europene sau a cooperării între statele membre. Pe lista laureaților se află părinții fondatori ai Comunității Europene, arhitecții Uniunii Europene moderne și reprezentanții mișcărilor democratice din Europa Centrală și de Est.

Sursa informației

🔔Vezi și Președintele României. Participarea la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

Președintele României a primit „Premiul Internațional Carol cel Mare al orașului Aachen” pentru anul 2020 was last modified: octombrie 1st, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: