OMEC nr. 5457/2020 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022 – modificări (OME nr. 3203/2021)

1 feb. 2021
Vizualizari: 447

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Ordinul ministrului educației și cercetării (OMEC) nr. 5457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022

(M. Of. nr. 834 și 834 bis din 11 septembrie 2020)

 

 

Ordinul ministrului educației (OME) nr. 3203/2021 pentru modificarea OMEC nr. 5457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022

 

(M. Of. nr. 102 din 29 ianuarie 2021)

 

– modifică: art. 2 alin. (8); anexa nr. 1: secțiunea D.

 

În M. Of. nr. 102 din 29 ianuarie 2021 s-a publicat Ordinul ministrului educației (OME) nr. 3203/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului educației și cercetării (OMEC) nr. 5457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022.

Vă redăm, în cele ce urmează, modificările aduse respectivului act normativ.

 

Art. 2 alin. (8)

Vechea reglementare

În vechea reglemetnare, art. 2 alin. (8) se prezenta sub următoarea formă:

„(8) Recomandările scrise vizând apartenența la etnia romă, respectiv copiile certificatelor de orientare școlară și profesională emise de centrul județean/al municipiului București de resurse și asistență educațională se depun, de către candidații care optează pentru admiterea pe locurile speciale pentru romi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES, la unitatea de învățământ din care provin candidații, până cel târziu în prima zi de curs din semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021.”

 

Noua reglementare

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Potrivit noii reglementări, art. 2 alin. (8) se modifică și va avea următorul conținut:

(8) Copiile certificatelor de orientare școlară și profesională emise de centrul județean/al municipiului București de resurse și asistență educațională se depun, de către candidații care optează pentru admiterea pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES, la unitatea de învățământ din care provin candidații, până cel târziu în prima zi de curs din semestrul al II-lea al anului școlar 2020 – 2021. Recomandările scrise vizând apartenența la etnia rromă se depun, de către candidații care optează pentru admiterea pe locurile speciale pentru rromi, la unitatea de învățământ din care provin candidații, în termenul precizat în Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022, prevăzut în anexa nr. 1.

 

Secțiunea „D. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi”

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, secțiunea D se modifică și va avea următorul conținut:

 

D. Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru rromi

Data-limită/Perioada

Evenimentul

2 octombrie 2020 – 23 aprilie 2021

Ședințe de instruire a profesorilor diriginți de către inspectorii școlari pentru minorități privind prezentarea procedurilor de admitere pe locurile speciale pentru rromi Ședințe de informare și instruire cu părinții și elevii privind admiterea pe locurile speciale pentru rromi

NOTĂ:

După fiecare ședință se va întocmi proces-verbal de informare/instruire.

5 octombrie 2020 – 29 aprilie 2021

Eliberarea recomandărilor scrise de apartenență la etnia rromă

NOTĂ:

Recomandările scrise vizând apartenența la etnia rromă pot fi eliberate și on-line. În această situație, recomandarea este transmisă, prin e-mail, unității de învățământ din care provine candidatul, în format pdf, având semnătura electronică a emitentului. Răspunderea pentru autenticitatea și conținutul recomandării revine atât organizației rromilor, care o emite, potrivit statutului și procedurilor interne proprii cu privire la eliberarea recomandării, cât și părintelui/reprezentantului legal al elevului care solicită eliberarea unei recomandări de apartenență la etnia rromă.

29 aprilie 2021

Depunerea și înregistrarea de către părinte/reprezentantul legal a recomandării scrise, de apartenență la etnia rromă, la unitatea de învățământ de proveniență, în vederea înscrierii elevilor pe locurile speciale pentru rromi

NOTĂ:

Orice recomandare depusă la unitatea de învățământ ulterior acestei perioade nu va mai fi luată în considerare, pentru nicio etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022!

10 mai 2021

Afișarea locurilor speciale pentru candidații rromi (1-2 locuri/fiecare clasă/grupă pentru fiecare filieră/profil/specializare/domeniu de pregătire/calificare)

8-9 iulie 2021

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator

NOTĂ:

Orice fișă depusă după această dată nu va mai fi luată în considerare.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

12 iulie 2021

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi și comunicarea rezultatelor candidaților Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

NOTĂ:

Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi, precum și cei care au fost repartizați, dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022.

OMEC nr. 5457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022 – modificări (OME nr. 3203/2021) was last modified: februarie 1st, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.