Neconstituționalitate (Comunicat): Iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”

22 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 187

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Decizia Curții Constituționale

GALA LADY LAWYER, ediția a VI-a
Actul normativSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 21 mai 2019Inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”

Neconstituționalitate

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 21 mai 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”.

 

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

Inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 mai 2019
Prin Decizia pronunțată în ședința din 21 mai 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală” nu îndeplinește condițiile prevăzute de art. 74 alin. (1) din Constituție, respectiv numărul de susținători (de cel puțin 100.000) și dispersia teritorială (să provină din cel puțin un sfert de din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături).
Neconstituționalitate (Comunicat): Inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată „Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală” was last modified: mai 22nd, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Gânduri (ne)juridice DIN LUMEA JURIDICA

Vezi tot

Abonează-te la newsletter