MMPS. Proiect: Modificarea Ordinului nr. 1.393/2020 privind aprobarea modelului cererii şi al documentelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din H.G. nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare și de plată a sumelor acordate în baza O.U.G. nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților şi angajatorilor în contextul situației epidemiologice

9 mart. 2021
Vizualizari: 220

Potrivit site-ului oficial (www.mmuncii.ro), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului nr. 1.393/2020  privind aprobarea modelului cererii și al documentelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare și de plată a sumelor acordate în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului de Ordin:

Art. 1 – Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 1.393/2020 privind aprobarea modelului cererii și al documentelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare și de plată a sumelor acordate în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 850 din 16 septembrie 2020, se modifică după cum urmează:

1. Titlul ordinului se modifică și va avea următorul cuprins:

„Ordin privind aprobarea modelului cererii pentru decontarea sumei reprezentând indemnizația prevăzută la art.1 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, și al listei salariaților pentru care se solicită decontarea.”

2. Articolul 1 din ordin se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 1 – Se aprobă modelul cererii pentru decontarea sumei reprezentând indemnizația prevăzută la art. 1 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARSCoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, și al listei salariaților pentru care se solicită decontarea, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.”

Propunerile, sugestiile și opiniile privitoare la proiect, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării (9-18 martie 2021).

Puteți consulta Proiectul aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Proiect: Ordin pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. 53^1 alin. (12) din Codul muncii

MMPS. Proiect: Modificarea Ordinului nr. 1.393/2020 privind aprobarea modelului cererii și al documentelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din H.G. nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare și de plată a sumelor acordate în baza O.U.G. nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice was last modified: martie 9th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.