MMPS. Proiect: H.G. pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

30 sept. 2021
Vizualizari: 296

Pe pagina oficială (www.mmuncii.ro), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Redăm, în continuare, textul Proiectului:

ART. 1 – (1) Începând cu luna ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.

ART. 2 – Hotărârea Guvernului nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 40 din 13 ianuarie 2021, se abrogă”.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 29 septembrie-8 octombrie 2021.

Pentru mai multe detalii privind Proiectul și Nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MMPS. Proiect: H.G. privind modificarea H.G. nr. 81/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale

MMPS. Proiect: H.G. pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată was last modified: septembrie 30th, 2021 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.