Ministerul Justiției. Propuneri preliminare de reglementare având ca obiect conformarea dispozițiilor art. 164 alin. (1) din Codul civil cu Decizia Curții Constituționale

9 mart. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
154 views

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a supus atenției publice o serie de propuneri preliminare de reglementare, care vizează modificarea Legii nr. 287/2009 privind Codul civil și a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, dar și punerea de acord a dispozițiilor art. 164 alin. (1) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, constatate ca fiind neconstituționale, cu Decizia Curții Constituționale nr. 601/2020 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 88 din 27.01.2021).

De asemenea, propunerile vor fi incluse într-un demers legislativ mai amplu, în care au fost cooptate o serie de instituții ce au competențe în materiile care vor suferi intervenții legislative cu ocazia preconizatului demers.

Astfel, ulterior consolidării și definitivării propunerilor de reglementare, Ministerul Justiției urmează a pune în dezbatere publică proiectul de act normativ având ca obiect conformarea cu Decizia Curții Constituționale sus-amintită, însoțit de instrumentul său de prezentare și motivare.

Propunerile preliminare de reglementare pot fi consultate aici.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției sau la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Sursa informației

🔔Vezi și Ministrul Justiției: „Statul este responsabil să pună la dispoziția victimelor pârghii dinamice și efective pentru diminuarea impactului profund al traumelor”

Ministerul Justiției. Propuneri preliminare de reglementare având ca obiect conformarea dispozițiilor art. 164 alin. (1) din Codul civil cu Decizia Curții Constituționale was last modified: martie 9th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter