MFP. Proiect: O.U.G. privind modificarea și completarea unor acte normative și pentru instituirea unor măsuri fiscale

2 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 125
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.gov.ro), vineri, 27 noiembrie a.c., Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordonanță de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și pentru instituirea unor măsuri fiscale.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

ART. I – După alineatul (2) al articolului VIII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230 din 21 martie 2020, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) Prin excepție de la alin. (1) plata anticipată aferentă trimestrului IV se datorează și se plătește la nivelul sumei calculate pentru trimestrul III al anului fiscal 2020. Pentru contribuabilii prevăzuți la art. 16 alin. (5) din Codul fiscal, plata anticipată care se datorează și se plătește până la data de 25 a ultimei luni din anul fiscal modificat este la nivelul sumei calculate pentru trimestrul precedent.”

ART. II – Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 825 din 9 septembrie 2020, se modifică și completează după cum urmează:

1. La articolul 7, alineatele (3) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(3) Informațiile prevăzute la alin. (2) sunt transmise prin intermediul sistemului informatic al Ministerului Finanțelor Publice. Autoritățile contractante și entitățile contractante au acces la facturile emise în formă electronică prin intermediul sistemului național de raportare al Ministerului Finanțelor Publice, acestea fiind corelate cu Sistemul electronic de achiziții publice SEAP, în conformitate cu standardul OCDS, pentru asigurarea transparentizării informațiilor aferente respectivelor contracte.”

(4) Ministerul Finanțelor Publice gestionează sistemul informatic prin intermediul căruia se transmit facturile electronice si se verifică autenticitatea, originea si integritatea conținutului, iar autoritățile contractante și entitățile contractante verifică legalitatea facturilor emise in formă electronică, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.”

2. La articolul 7, după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (6) și (7), cu următorul cuprins:

„(6) Prin ordin al ministrului finanțelor publice se stabilesc în termen de 60 de zile specificațiile tehnice și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice conform standardului SR EN 16931.

(7) Prin ordin al ministrului finanțelor publice se stabilesc în termen de 90 de zile procedurile privind aplicarea prevederilor alineatelor (3) și (4).”

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MFP. Proiect: O.U.G. pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
MFP. Proiect: O.U.G. privind modificarea și completarea unor acte normative și pentru instituirea unor măsuri fiscale was last modified: decembrie 2nd, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter