JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Vânzarea la licitaţie publică a unor opere de artă. Drept de suită. Momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție al dreptului material la acţiune

10 nov. 2020
Vizualizari: 45
  • Legea nr. 8/1996: art. 21
  • NCC: art. 2523

Dispoziția înscrisă în art. 21 alin. (6) din Legea nr. 8/1996 are natura unei norme speciale care privește exclusiv dreptul (facultatea) persoanelor îndreptățite de a solicita informații ce au ca scop asigurarea plății sumelor pe care vânzătorul le datorează, astfel că domeniul său de aplicare nu poate fi extins pe cale de interpretare în privința dreptului distinct ce este conferit titularului prin primul alineat din același articol, anume acela de a primi de la vânzător sumele aferente dreptului de suită.

(ICCJ , secția I civilă, decizia nr. 2309 din 10 noiembrie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Vânzarea la licitație publică a unor opere de artă. Drept de suită. Momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție al dreptului material la acțiune was last modified: noiembrie 22nd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.