JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate. Înţelesul sintagmei „persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă”

24 mai 2016
Vizualizari: 64
  • NCPP: art. 466

Persoana căreia i-a fost adusă la cunoștință învinuirea pe parcursul urmăririi penale, știind astfel de existența unui proces penal început împotriva sa, nu poate solicita, în cazul în care se sustrage judecății, redeschiderea procesului penal. Această opinie este în concordanță cu jurisprudența în materie a Curții Europene a Drepturilor Omului, care recunoaște drepturile inculpatului de a participa la judecata propriei cauze, de a propune personal probe și de a pune întrebări martorilor acuzării, dar consideră că acestea sunt drepturi relative, la care inculpatul poate renunța.

(Curtea de Apel Galați, s. pen., decizia nr. 604 din 24 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate. Înțelesul sintagmei „persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă” was last modified: mai 11th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.