JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Modalitatea de distribuire a sumelor reprezentând creanţe curente în cadrul procedurii falimentului

11 nov. 2019
Vizualizari: 51
  • Legea nr. 85/2014: art. 146
  • Legea nr. 85/2014: art. 159 alin. (1)
  • Legea nr. 85/2014: art. 161
  • Legea nr. 85/2014: art. 87

În cadrul procedurii de faliment, modalitatea de distribuire a sumelor între creditori este doar cea prevăzută de art. 159 alin. (1) în ipoteza valorificării bunurilor și a drepturilor din averea debitorului în ordinea instituită de acest articol, respectiv art. 161, nemaiexistând posibilitatea plății cu prioritate a creanțelor curente, astfel cum este reglementată pentru perioada de observație/reorganizare judiciară, legea acordând însă titularilor creanțelor curente neachitate în perioada de observație sau de reorganizare judiciară poziții privilegiate în cadrul ordinii de preferință în caz de lichidare.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., Decizia civilă nr. 1850 din data de 11 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Modalitatea de distribuire a sumelor reprezentând creanțe curente în cadrul procedurii falimentului was last modified: decembrie 13th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.