JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mărci. Similaritate vizuală, auditivă și conceptuală. Analiza riscului de confuzie

17 mart. 2017
Vizualizari: 116

Aprecierea globală a similarității vizuale, auditive sau conceptuale trebuie să se bazeze pe impresia de ansamblu care se creează, având în vedere, în special, elementele distinctive și dominante ale mărcilor/semnelor.
În ceea ce privește analiza riscului de confuzie se pornește de la ideea că percepția mărcilor/semnelor în mintea consumatorului obișnuit al categoriei de produse și de servicii în discuție joacă un rol decisiv și că, în mod normal, acest consumator percepe marca/semnul în întregul ei/lui și nu îi analizează diferitele detalii. Consumatorul obișnuit este considerat ca fiind în mod rezonabil informat, în mod rezonabil atent și circumspect și nu face o comparație directă între diferitele mărci/semne, ci se bazează pe imaginea lor imperfectă pe care o păstrează în memorie.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 500 din 17 martie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mărci. Similaritate vizuală, auditivă și conceptuală. Analiza riscului de confuzie was last modified: aprilie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.