JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea calității de colaborator al Securității. Condiții

11 mai 2022
Vizualizari: 87
  • O.U.G. nr. 24/2008: art. 2 lit. b)

În contextul reglementării oferite de dispozițiile O.U.G. nr. 24/2008, ceea ce prezintă importanță în analiza îndeplinirii condițiilor pentru constatarea calității de colaborator al Securității ca poliție politică este aptitudinea informațiilor oferite Securității de a conduce la îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, nefiind necesară sub acest aspect, reținerea unei intenții directe a autorului informațiilor furnizate. Totodată, pentru ca o persoană să fie încadrată în categoria colaboratorilor poliției politice, nu este necesar ca activitatea acesteia să fi condus la condamnarea sau încarcerarea persoanelor vizate, ori la vreun prejudiciu moral sau material și nici măcar să fi adus efectiv atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, fiind suficient ca ea să fi fost îndreptată împotriva acestor drepturi și libertăți și să fi fost de natură să aibă potențialul de a le aduce atingere.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2637 din 11 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea calității de colaborator al Securității. Condiții was last modified: noiembrie 4th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.