JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arbitraj în echitate. Nemotivarea hotărârii arbitrale. Acţiune în anulare. Condiţii de admisibilitate

25 oct. 2012
Vizualizari: 117
  • art. 361 lit. e)
  • art. 364 lit. g)
  • C. proc. civ.: art. 360

Hotărârea arbitrală poate fi desființată prin acțiune în anulare atunci când nu cuprinde dispozitivul și motivele. Astfel, în cazul în care arbitrajul a fost soluționat în echitate, iar hotărârea arbitrală nu cuprinde motivele care justifică soluția adoptată, aceasta poate fi desființată prin acțiune în anulare, întrucât art. 364 C. proc. civ. nu distinge după forma arbitrajului.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4180 din 25 octombrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arbitraj în echitate. Nemotivarea hotărârii arbitrale. Acțiune în anulare. Condiții de admisibilitate was last modified: decembrie 7th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.