Instrucţiunea ASF nr. 2/2016 privind întocmirea şi depunerea raportării contabile semestriale de către entităţile autorizate – modificări (Instrucțiunea ASF nr. 2/2022)

31 aug. 2022
Vizualizari: 335

Actul modificat

Actul modificatorSumar
 

Instrucțiunea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare

(M. Of. nr. 580 din 29 iulie 2016; cu modif. ult.)

 

 

Instrucțiunea nr. 2/2022 pentru modificarea Instrucțiunii ASF nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare

(M. Of. nr. 845 din 29 august 2022)

 

– modifică: titlul, art. 1, art. 2 alin. (1) partea introductivă.

 

În M. Of. nr. 845 din 29 august 2022 s-a publicat Instrucțiunea nr. 2/2022 pentru modificarea Instrucțiunii ASF nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, cele mai importante modificări aduse respectivei Instrucțiuni.

 

Titlul Instrucțiunii

Vechea reglementare

„Instructiunile 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare, precum și de către Fondul de Compensare a Investitorilor”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, titlul Instrucțiunii se modifică și va avea următorul cuprins:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„INSTRUCȚIUNE privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare, precum și de către Fondul de Compensare a Investitorilor”

 

Art. 1

Vechea reglementare

„Art. 1

Prezenta instrucțiune stabilește sistemul de raportare contabilă semestrială a entităților autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare, denumită în continuare ASF – SIIF.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 1

Prezenta instrucțiune stabilește sistemul de raportare contabilă semestrială a entităților autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare, denumită în continuare ASF – SIIF, precum și de către Fondul de Compensare a Investitorilor, denumite în continuare entități.

 

Art. 2 alin. (1) partea introductivă

Vechea reglementare

„(1) Entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de ASF – SIIF întocmesc și depun la ASF – SIIF raportări contabile semestriale care cuprind următoarele formulare, în funcție de specificul fiecărei categorii de entitate, astfel:”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, partea introductivă de la art. 2 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 2

(1) Entitățile prevăzute la art. 1 întocmesc raportări contabile semestriale care cuprind următoarele formulare, în funcție de specificul fiecărei categorii de entitate, astfel:

Instrucțiunea ASF nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate – modificări (Instrucțiunea ASF nr. 2/2022) was last modified: august 30th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.