INM. Apel la candidaturi pentru selecția a 6 experți specializați în domeniul cooperării internaționale în materie penală, în cadrul proiectului „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”

6 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 91

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.inm-lex.ro), INM anunță lansarea procedurii pentru selecția a 6 experți (judecători, procurori, cadre didactice din învățământul universitar și alți specialiști în domeniul cooperării internaționale în materie penală sau a domeniilor conexe), în vederea participării acestora ca personal de instruire la 10 seminarii în domeniul cooperării internaționale în materie penală. Seminariile se vor desfășura în cadrul proiectului „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea sistemului judiciar prin îmbunătățirea eficienței acestuia, precum și dezvoltarea conceptului de cultură juridică europeană la nivelul sistemului judiciar din România. In cadrul proiectului se vor organiza peste 130 de activități de formare profesională, în domenii precum achiziții publice, reguli procedurale aplicabile litigiilor administrative, procedura fiscală – executarea silită fiscală, formarea practică a personalului auxiliar, jurisprudența CEDO, executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cooperare judiciară în materie civilă și penală, tehnici de audiere a minorilor și îmbunătățirea accesului la justiție pentru grupurile vulnerabile, cu accent pe populația romă.

Programul de desfășurare al seminariilor va fi următorul:

– Cooperare internațională în materie penală București, 28-29 octombrie 2019;

– Cooperare internațională în materie penală București, 11-12 noiembrie 2019;

– Cooperare internațională în materie penală București, 25-26 noiembrie 2019;

– Cooperare internațională în materie penală București, 27-28 februarie 2020;

– Cooperare internațională în materie penală București, 18-19 mai 2020;

– Cooperare internațională în materie penală București, 24-25 septembrie 2020;

– Cooperare internațională în materie penală București, 27-28 mai 2021;

– Cooperare internațională în materie penală București, 24-25 iunie 2021;

– Cooperare internațională în materie penală București, 23-24 septembrie 2021;

– Cooperare internațională în materie penală București, 28-29 octombrie 2021.

 

Selecția experților se va realiza de către o comisie de selecție numită în acest sens, în două etape. Într-o primă etapă eliminatorie, comisia de selecție va evalua, pe baza documentației
transmise, admisibilitatea candidaturilor. Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:

– o scrisoare de intenție,

– curriculum vitae,

– plan de seminar; planul va cuprinde informații privind scopul și obiectivele activității de formare pe o temă aleasă de candidat, indicații privind toate etapele de planificare și organizare a seminarului, metodele de formare pe care expertul intenționează să le utilizeze, 3 teme de interes în domeniul de specialitate, precum și orice alte elemente pe care expertul le apreciază relevante în acest context. La elaborarea planului de seminar se va avea în vedere specificul grupului țintă (25 participanți, judecători, procurori și alți profesioniști în domeniu), obiectivele seminarelor, durata activității de formare (2 zile de formare/seminar, durata unei zile de seminar fiind de maximum 8 ore), precum și faptul că la lucrările fiecărui seminar vor participa câte 2 experți români pe întreaga durată a celor 2 zile de activitate;

De asemenea, cerințele specifice de calificare sunt:

– experiență de minimum 6 ani ca judecător sau procuror definitiv (pentru judecători și procurori), respectiv experiență de minimum 6 ani în calitate de specialist în domeniul cooperării internaționale în materie penală și a domeniilor conexe (pentru specialistul în acest domeniu, calculată de la definitivarea în profesie);

– alte documente justificative, după caz: certificate, adeverințe, referințe/scrisori de recomandare, orice alte documente care pot susține afirmațiile candidatului în sensul îndepliniri cerințelor de calificare.

În cea de-a doua etapă, comisia va examina candidații în cadrul unui interviu, susținut, după caz, inclusiv prin mijloace moderne de comunicare la distanță, urmărind îndeplinirea de către candidați a criteriilor cu privire la:

– experiența profesională relevantă în domeniul cooperării internaționale în materie penală sau domenii conexe (în aprecierea acestui criteriu vor fi avute în vedere, după caz, și lucrările publicate, participarea la programe de formare în domeniu/schimburi de experiență, cunoașterea limbii engleze etc);

– abilități de formare și capacitatea de planificare, organizare și evaluare a unei sesiuni de formare;

– capacitatea de comunicare și relaționare în lucrul cu profesioniștii în domeniu;

– disponibilitatea de a colabora și de a se integra în echipa de experți.

 

Pentru mai multe informații, accesați, vă rugăm, sursa informației.

Sursa informației

INM. Apel la candidaturi pentru selecția a 6 experți specializați în domeniul cooperării internaționale în materie penală, în cadrul proiectului „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar” was last modified: noiembrie 6th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter