[UPDATE: Acte adoptate] Guvernul României. O.U.G. privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 31 august 2023

1 sept. 2023
Vizualizari: 248

Update: Acte adoptate

Guvernul României a făcut publică lista proiectelor de acte normative adoptate în cadrul ședinței din 31 august 2023, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial:

I. PROIECTE DE LEGI

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Finanțare adițională pentru Proiectul privind îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 25 mai 2023;

Prin acest proiect de lege, se majorează, de la 50 de milioane euro la 92 de milioane de euro, împrumutul pe care Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare îl va acorda României pentru finanțarea proiectului de îmbunătățire a managementului riscurilor la dezastre.

Proiectul este derulat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul de Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În cadrul componentei 1 a proiectului sunt în derulare, în diferite stadii de execuție, investiții în consolidarea structurală și reabilitare a infrastructurii clădirilor existente și/sau construcția de clădiri noi pentru a asigura funcționarea completă a infrastructurii critice în cazul producerii unor dezastre.

Având în vedere schimbările determinate de contextul economic, precum și starea tehnică a clădirilor, este necesară majorarea finanțării acestui proiect de la 50 de milioane de euro, stabilită prin Acordul de împrumut semnat în anul 2018, la 92 de milioane de euro. Finanțarea acestuia va fi asigurată integral prin împrumutul BIRD.

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural în România) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 6 aprilie 2023;

Proiectul are în vedere protecția mediului și reducerea poluării din surse agricole. În acest scop, va fi contractat un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea proiectului de prevenire și diminuare a poluării în spațiul rural.

Între componentele proiectului, pot fi menționate:

– Modernizarea instituțiilor publice responsabile de controlul poluării;

– Schimb de cunoștințe și transfer de informații prin înființarea unor ferme model menite să promoveze practici agricole nepoluante.

Acestea au în vedere protejarea sănătății cetățenilor, creșterea siguranței alimentare și reducerea poluării în spațiul rural. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani.

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la New Delhi, la 28 martie 2023;

II. ORDONANȚE

– Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2020 privind prevenția și depistarea precoce a diabetului;

Prin această ordonanță au fost adoptate măsuri necesare pentru armonizarea legislativă și simplificarea acesteia, în vederea creării unui Plan național de prevenție a diabetului zaharat cât mai comprehensiv și mai adaptat nevoilor pacienților.

În cadrul Planului vor fi incluse programe, proiecte și activități pentru a îmbunătăți și clarifica modalitatea în care se vor pune în aplicare măsurile de prevenție și depistare precoce a diabetului zaharat.

– Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă;

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Actul normativ prorogă de la 24 septembrie 2023 la 24 septembrie 2024, termenul de la care se asigură, la nivel național, infrastructura informatică necesară operaționalizării Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC).

Prin acest sistem informatic, cetățenii vor avea posibilitatea să depună cererile în materie de stare civilă la oricare serviciu public comunitar local de evidență a persoanelor sau primărie, în acord cu evoluția tehnologică, astfel încât să fie simplificate procedurile specifice.

În prezent, proiectul SIIEASC se află în etapa de verificare, iar prorogarea termenului este necesară în vederea demarării proiectului pilot și instruirea ofițerilor de stare civilă de la nivelul întregii țări.

Actul normativ mai prevede atribuirea calității de ofițer de stare civilă personalului cu atribuții de stare civilă din cadrul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a municipiului București (DGEPMB) și serviciilor publice comunitare județene de evidențe a persoanelor (în prezent, această categorie de personal este inclusă în rândul ofițerilor de stare civilă cu atribuții restrânse).

Totodată, introduce între atribuțiile ofițerilor de stare civilă din cadrul serviciilor publice comunitare județene de evidență a persoanelor/DGEPMB sarcina de a întocmi acte de stare civilă.

Ofițerii de stare civilă din cadrul serviciilor publice comunitare județene de evidență a persoanelor/DGEPMB vor mai avea ca atribuții și întocmirea actelor de stare civilă și înscrierea mențiunilor în registrele de stare civilă pentru asigurarea continuității activității de stare civilă la nivelul serviciilor publice comunitare locale de evidentă a persoanelor și al primăriilor unităților administrativ-teritoriale unde nu sunt constituite astfel de servicii, în vederea parcurgerii procedurilor de înregistrare a actelor si faptelor de stare civilă în sistem.

– Ordonanță pentru modificarea Legii monumentelor de for public nr. 120/2006;
Modificările introduse prin ordonanța adoptată sunt necesare pentru eliminarea unor neconcordanțe și necorelări cu alte acte normative în vigoare, precum și pentru adaptarea la realitatea curentă.

– Ordonanță pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”;

La nivelul județului Timiș se află în derulare o serie de investiții importante, în diferite stadii de realizare, aferente Programului Național – Timișoara – Capitală Culturală Europeană a Culturii 2023.

Actul normativ adoptat de Guvern prevede modificarea unor termene limită de realizare a Programului de Investiții, astfel încât să poată fi finalizate cu succes, în beneficiul comunităților locale. Concret, se prorogă termenul limită de realizare a investițiilor și proiectelor de la sfârșitul anului 2023, la data de 30 iunie 2024.

– Ordonanță pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor;

Actul normativ introduce noi reglementări în ceea ce privește regimul drumurilor, în vederea creșterii siguranței participanților la trafic, precum și a gradului de conștientizare a acestora în privința utilizării drumurilor închise sau restricționate.

– Ordonanță pentru reglementarea unei măsuri fiscal-bugetare;

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, în cursul anului 2023, unitățile administrativ-teritoriale pot garanta împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine care prestează serviciul public de producere a energiei termice în sistem centralizat, pentru achiziția de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2023-2024, cu respectarea legislației în domeniul ajutorului de stat.

Noile reglementări sunt promovate pentru pregătirea în condiții optime a asigurării continuității serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în sezonul rece 2023-2024.

Comunicatul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: https://www.mdlpa.ro/subarticles/5/asigurareaconfortuluitehnicincaseinsezonulreceinatentiaministeruluidezvoltarii31082023.

– Ordonanță pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul educației și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

Ordonanța aprobată de Guvern are în vedere armonizarea cadrului legislativ în domeniul educației în contextul intrării în vigoare a noilor legi ale educației.

– Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea si completarea altor acte normative în domeniul sănătătii;

Ordonanța aprobată de Guvern introduce reglementări în domeniul salarizării personalului medical. Concret, este vorba despre stabilirea indemnizațiilor și sporurilor acordate medicilor, medicilor rezidenți, asistenților medicali, moașelor și altor categorii de personal medical pentru gărzile efectuate. Noile reglementări sunt în concordanță cu angajamentele asumate de Guvern în consultările cu sindicatele din domeniul sănătății.

– Ordonanță pentru modificarea Legii nr. 152/2020 privind organizarea și finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor;

Actul normativ prevede unele măsuri premergătoare adoptării „Planului național de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor” (prin înlocuirea sintagmei „Program național de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor’’ cu sintagma „Plan național de promovarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor”.

Acest Plan va integra toate activitățile de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor și se va derula pentru o perioadă de 4 ani.

Documentul va cuprinde activități de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor, precum: promovarea sănătății și educația pentru sănătate; analiza, monitorizarea și evaluarea riscurilor pentru sănătate; reducerea impactului factorilor de risc în populația generală și în grupurile vulnerabile; prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase; prevenirea și depistarea precoce a bolilor cronice; modalități de organizare a activităților de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor în sistemul de sănătate; activități de comunicare și analiză a politicilor de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor; activități integrative și multisectoriale referitoare la politici de prevenție specifice; activități de cercetare.

Acest Plan va fi elaborat de Ministerul Sănătății și va fi aprobat, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei Ordonanțe.

III.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

– Ordonanță de urgență pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art. 262 alin. (3˄2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență;

Actul normativ vizează prelungirea termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asigurătorul cu o cotă de piață ridicată pe segmentul asigurărilor RCA, aflat în procedură de insolvență, încetează de drept. Astfel, prin ordonanța de urgență se reglementează faptul că, pentru polițele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (3^2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.

Măsura este necesară pentru asigurarea protecției contractanților și beneficiarilor de asigurări, stabilitatea pieței de asigurări și evitarea riscului de diminuare a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a vehiculelor înregistrate pe teritoriul României.
Consecința va fi faptul că, la împlinirea termenelor prelungite prin prezenta ordonanță de urgență, numărul de contracte RCA aflate în termen de valabilitate va fi redus într-o proporție semnificativă.

Informații suplimentare: La data de 08.09.2023 se împlinește termenul de încetare de drept a contractelor de asigurare, cu excepția contractelor de asigurare de garanții pentru care termenul se împlinește la data de 07.11.2023.

– Ordonanță de urgență privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice;

Potrivit Ordonanței de Urgență adoptate de Guvern, se prelungește, până la data de 31 decembrie 2024, termenul până la care se acordă posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesare pensionării pentru limită de vârstă. Plata contribuției se poate face într-o singură tranșă sau în tranșe lunare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

Comunicatul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/7013-cp-oug-prelungire-cumparare-vechime-pensie-31082023.

IV. HOTĂRÂRI DE GUVERN

– Hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgență familiilor și persoanelor afectate de tragicul eveniment produs în data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița;

Ajutoarele de urgență instituite de Guvern se acordă pentru acoperirea cheltuielilor de transport, cazare, masă și alte cheltuieli neprevăzute familiei/însoțitorului persoanei rănite, pe perioada spitalizării răniților în țară sau în străinătate; pentru sprijinirea răniților internați și externați; pentru acoperirea unei părți din pagubele înregistrate în gospodăriile și locuințele afectate și pentru sprijinirea familiilor în care s-au înregistrat decese.

Astfel, pentru membrii de familie care însoțesc răniții pe perioada spitalizării în străinătate se acordă o sumă forfetară de 2.000 euro/lună, respectiv 2.000 lei/lună, în cazul celor care însoțesc răniții pe perioada spitalizării în țară.

Comunicatul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/7014-cp-ajutoare-urgenta-familii-persoane-crevedia-31082023.

– Hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgență;

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 1,283 milioane lei pentru sprijinirea a 306 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii, fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau se află în situații care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială.

Comunicatul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/7012-cp-ajutoare-urgenta-31082023.

– Hotărâre de Guvern privind modificarea valorii de inventar și caracteristicilor tehnice ale unui bun aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vrancea;

– Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate;

Actul normativ adoptat completează Anexa cu o nouă sublistă corespunzătoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active, de care vor beneficia unele segmente populaționale în tratamentul ambulatoriu, în regim de compensare 50% și 100 % din prețul de referință.

Conform recomandărilor privind vaccinarea populației și a grupelor populaționale expuse la risc, publicate de organismele europene și internaționale, sau de către organismele naționale, Comitetul Național de Vaccinologie introduce vaccinarea grupelor de risc cu următoarele tipuri de vaccinuri: vaccinul gripal; vaccinul pneumococcic; vaccinul meningococcic; vaccinul Human Papilloma Virus (HPV); vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular de tip adult (dTPa); vaccinul hepatitic B (VHB); vaccinul rujeolă –oreion-rubeolă (ROR); vacinul varicelic.

– Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului «Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră» cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de Nord a portului Constanța”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național;

Se aprobă amplasamentul lucrării și se alocă suma de 9 milioane lei pentru exproprierea unui număr de 17 imobile proprietate privată (desfășurate pe o suprafață totală de 50.928 mp), situate pe amplasamentul lucrării, pe raza localităților Agigea și Constanța.
Este un proiect de investiții în valoare de 179 de milioane de lei.

– Hotărâre de Guvern privind trecerea unor sectoare de drum și a Podului istoric „Academician Mihai Pop” din domeniul public al Municipiului Sighetu Marmației și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Sighetu Marmației, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, încadrarea acestora în categoria funcțională a drumurilor de interes național, precum și înscrierea acestora în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare DN 73 Pitești – Câmpulung – Brașov km 13+800 – km 42+850,km 54+050 – km 128+250”, județul Argeș și județul Brașov;

– Hotărâre de Guvern privind înscrierea unor bunuri imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestora în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Societății Naționale Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A., precum și modificarea anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind transmiterea unei părți dintr-un imobil, în suprafață totală de 49 mp, aflat în domeniul public al statului din administrarea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico – Militară „Cantacuzino” din subordinea Ministerului Apărării Naționale, în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiții „Autostrada de centură București km 0+000 – km 100+900 – sector Centură Sud – Lot 3, Sector 1 km 85+300 – km 100+765 aferent Centura Sud; Sector 2 km 0+000-km 2+500 aferent Centura Nord”;

– Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr. 960/2015 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone/an lignit”;

Actul normativ prevede actualizarea situațiilor imobilelor care au fost afectate de realizarea lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone/an lignit” și actualizarea sumei aferente exproprierii acestora, ca urmare a unor hotărâri judecătorești.

Suma prevăzută inițial pentru exproprieri se majorează cu circa 157.000 lei, de la 1,153 milioane lei, la 1,319 milioane lei.
Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. din subordinea Ministerului Energiei.

– Hotărâre de Guvern pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.031/2018 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșiuța, județul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an”;

– Hotărâre de Guvern pentru plata cotizației anuale a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ce decurge din calitatea de membru cu drepturi depline la asociația Panta Rhei, aferentă anului 2023;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare, după caz, ale bunurilor imobile aflate în administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și trecerea unor bunuri din domeniului public al statului și administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui în domeniul public al municipiului Vaslui, județul Vaslui;

– Hotărâre de Guvern privind modificarea codului de clasificație, a denumirii și a datelor de identificare, precum și actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri aflate în domeniul public al statului și în administrarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și a centrelor județene din subordinea acesteia, precum și comasarea pozițiilor cu nr. M.F. 153279 și nr. M.F. 156305 la poziția cu nr. M.F. 153279;

– Hotărâre de Guvern privind aprobarea celui de-al doilea amendament convenit între Guvernul României și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la București la 28 iunie 2023 și la 4 iulie 2023, la Acordul de împrumut (Proiect de îmbunătățire a serviciilor judiciare) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 17 februarie 2017 și la 27 februarie 2017;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a bunului imobil cu nr. MF 165434 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și modificarea anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind modificarea datelor de identificare și actualizarea valorii de inventar ale unui bun din domeniul public al statului și din administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj – Napoca din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și transmiterea acestuia în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, precum și modificarea anexelor nr. 1 și 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea denumirii, datelor de identificare, codului de clasificație și a valorii de inventar ale unui bun imobil, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscale și modificarea Anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea denumirii, datelor de identificare, a codului de clasificație și a valorii de inventar ale unui bun imobil, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscale și modificarea Anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare;

– Hotărâre de Guvern privind modificarea denumirii și actualizarea valorii de inventar a bunului imobil cu nr. MF 150352 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și modificarea anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și a valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției, precum și transmiterea unei părți din acesta din administrarea Ministerului Justiției în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție Județean Timiș;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii și a descrierii tehnice a bunului identificat cu numărul MF 149993, ca urmare a reevaluării și a efectuării lucrărilor de cadastru, și transmiterea unei părți din bunul imobil din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației prin Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în domeniul public al Comunei Miroslava, în vederea realizării obiectivului de investiții „Supralărgire bretea de legătură între Șoseaua de Centură VO DN28D și DC28, Comuna Miroslava, județul Iași”;

– Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1160/2011 privind aprobarea participării Ministerului Apărării Naționale din România la Proiectul „Celula Europeană pentru achiziții de servicii satelitare”;

– Hotărâre de Guvern privind închirierea unei părți din imobilul 1175 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 2371 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, trecerea unei părți din acesta din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea, și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 813 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, trecerea acestuia din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Slatina și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Hotărâre de Guvern privind trecerea unor bunuri mobile din domeniul privat în domeniul public al statului, precum și înscrierea lor în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva;

– Hotărâre de Guvern privind rechemarea/numirea unor consuli generali;

– Hotărâre de Guvern privind eliberarea domnului Muntean Alin- Cozma din funcția de subprefect al Județului Caraș-Severin;

– Hotărâre de Guvern privind eliberarea domnului Manea Ciprian din funcția de subprefect al județului Galați;

– Hotărâre de Guvern privind numirea doamnei Radici Adina- Marilena în funcția de subprefect al județului Caraș-Severin;

– Hotărâre de Guvern privind numirea doamnei Macri Veronica în funcția de subprefect județului Galați;

V.MEMORANDUMURI

– Memorandum cu tema: Aprobarea etapelor de parcurs de către autoritățile române pentru a permite plata contribuției României la Uniunea Europeană pentru acordarea de sprijin (asistență macrofinanciară +) Ucrainei pentru 2023, conform Regulamentului (UE) 2022/2463 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 decembrie 2022 de instituire a unui instrument pentru acordarea de sprijin Ucrainei pentru 2023 (asistentă macrofinanciară +);

– Memorandum cu tema: Aprobarea pentru inițierea de negocieri în vederea încheierii unei convenții între România și Principatul Andorra pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și pe capital și prevenirea evaziunii fiscale și a evitării plății impozitelor;

– Memorandum cu tema: Organizarea celei de-a 5-a ediții a Conferinței Cercetătorilor Procesului Bologna (Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference), la București, în perioada 25-26 martie 2024;

– Memorandum cu tema: Semnarea acordului privind conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității marine în zonele din afara jurisdicției naționale și eliberarea deplinelor puteri;

VI. NOTE

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Țibănești, județul Iași, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Țibănești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași (U.M. 0253), și construirea unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Țibănești, județul Iași;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Dumitrești, județul Vrancea, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Dumitrești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea (U.M.0367), în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Dumitrești;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Vlădeni, județul Iași, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vlădeni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași (U.M. 0253), și construirea unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Vlădeni, județul Iași;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Mihăilești, județul Buzău, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Mihăilești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău (U.M. 0196), în vederea construirii unui sediu în care sa funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Mihăilești;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Topolog, județul Tulcea, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Topolog în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al Județului Tulcea (U.M. 0337), în vederea înființării unei subunități de pompieri în comuna Topolog;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Băleni, județul Dâmbovița, în scopul adoptării de către acesta a unui hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Băleni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița (U.M. 0448), în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Băleni;

– Notă privind transmite e unei cereri către Consiliul Local Secuieni, județul Bacău, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al Comunei Secuieni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin ENE” al județului Bacău, în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Secuieni;

VII. PUNCTE DE VEDERE

– Punct de vedere cu privire la 13 inițiative legislative.

Sursa informației


Publicăm agenda ședinței Guvernului României din data de 31 august 2023, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe proiecte de acte normative:

I. PROIECTE DE LEGI

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Finanțare adițională pentru Proiectul privind îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 25 mai 2023;

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural în România) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 6 aprilie 2023;

– Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la New Delhi, la 28 martie 2023;

II. PROIECTE DE ORDONANȚE

– Proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2020 privind prevenția și depistarea precoce a diabetului;

– Proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă;

– Proiect de Ordonanță pentru modificarea Legii monumentelor de for public nr. 120/2006;

– Proiect de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susținerea desfășurării Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”;

– Proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor;

III. PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

– Proiect de Ordonanță de urgență pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art. 262 alin. (3˄2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență;

– Proiect de Ordonanță de urgență privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice;

IV. PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgență familiilor și persoanelor afectate de tragicul eveniment produs în data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgență;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea valorii de inventar și caracteristicilor tehnice ale unui bun aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vrancea;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului «Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră» cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de Nord a portului Constanța”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind trecerea unor sectoare de drum și a Podului istoric „Academician Mihai Pop” din domeniul public al Municipiului Sighetu Marmației și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Sighetu Marmației, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, încadrarea acestora în categoria funcțională a drumurilor de interes național, precum și înscrierea acestora în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare DN 73 Pitești – Câmpulung – Brașov km 13+800 – km 42+850,km 54+050 – km 128+250”, județul Argeș și județul Brașov;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind înscrierea unor bunuri imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestora în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Societății Naționale Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A., precum și modificarea anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind transmiterea unei părți dintr-un imobil, în suprafață totală de 49 mp, aflat în domeniul public al statului din administrarea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico – Militară „Cantacuzino” din subordinea Ministerului Apărării Naționale, în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiții „Autostrada de centură București km 0+000 – km 100+900 – sector Centură Sud – Lot 3, Sector 1 km 85+300 – km 100+765 aferent Centura Sud; Sector 2 km 0+000-km 2+500 aferent Centura Nord”;

– Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr. 960/2015 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone/an lignit”;

– Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.031/2018 privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșiuța, județul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an”;

– Proiect de Hotărâre de Guvern pentru plata cotizației anuale a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ce decurge din calitatea de membru cu drepturi depline la asociația Panta Rhei, aferentă anului 2023;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar și a datelor de identificare, după caz, ale bunurilor imobile aflate în administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și trecerea unor bunuri din domeniului public al statului și administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui în domeniul public al municipiului Vaslui, județul Vaslui;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea codului de clasificație, a denumirii și a datelor de identificare, precum și actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri aflate în domeniul public al statului și în administrarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și a centrelor județene din subordinea acesteia, precum și comasarea pozițiilor cu nr. M.F. 153279 și nr. M.F. 156305 la poziția cu nr. M.F. 153279M;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea celui de-al doilea amendament convenit între Guvernul României și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la București la 28 iunie 2023 și la 4 iulie 2023, la Acordul de împrumut (Proiect de îmbunătățire a serviciilor judiciare) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 17 februarie 2017 și la 27 februarie 2017;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a bunului imobil cu nr. MF 165434 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și modificarea anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea datelor de identificare și actualizarea valorii de inventar ale unui bun din domeniul public al statului și din administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj – Napoca din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și transmiterea acestuia în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, precum și modificarea anexelor nr. 1 și 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea denumirii, datelor de identificare, codului de clasificație și a valorii de inventar ale unui bun imobil, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscale și modificarea Anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea denumirii, datelor de identificare, a codului de clasificație și a valorii de inventar ale unui bun imobil, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscale și modificarea Anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea denumirii și actualizarea valorii de inventar a bunului imobil cu nr. MF 150352 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și modificarea anexei nr. 9 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și a valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Justiției, precum și transmiterea unei părți din acesta din administrarea Ministerului Justiției în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție Județean Timiș;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii și a descrierii tehnice a bunului identificat cu numărul MF 149993, ca urmare a reevaluării și a efectuării lucrărilor de cadastru, și transmiterea unei părți din bunul imobil din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației prin Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în domeniul public al Comunei Miroslava, în vederea realizării obiectivului de investiții „Supralărgire bretea de legătură între Șoseaua de Centură VO DN28D și DC28, Comuna Miroslava, județul Iași”;

– Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1160/2011 privind aprobarea participării Ministerului Apărării Naționale din România la Proiectul „Celula Europeană pentru achiziții de servicii satelitare”;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind închirierea unei părți din imobilul 1175 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 2371 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, trecerea unei părți din acesta din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea, și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar a imobilului 813 aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, trecerea acestuia din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Slatina și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind trecerea unor bunuri mobile din domeniul privat în domeniul public al statului, precum și înscrierea lor în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva;

– Proiect de Hotărâre de Guvern privind rechemarea/numirea unor consuli generali;

V. ANALIZE

– Analiza referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE GUVERN pentru reglementarea unei măsuri fiscal-bugetare;

Potrivit proiectului de act normativ, în cursul anului 2023, unitățile administrativ-teritoriale pot garanta împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine care prestează serviciul public de producere a energiei termice în sistem centralizat, pentru achiziția de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2023-2024, cu respectarea legislației în domeniul ajutorului de stat. Noile reglementări sunt promovate pentru pregătirea în condiții optime a asigurării continuității serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în sezonul rece 2023 -2024.

– Analiza referitor la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ privind inspecția tehnică și supravegherea prin acțiuni de inspecție tehnică în domeniul feroviar, transportul cu metroul, metroul ușor, monorai și transportul urban, suburban și regional pe șine, căile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic;

– Analiza referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE GUVERN pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul educației și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

– Analiza referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE GUVERN pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea si completarea altor acte normative în domeniul sănătătii;

– Analiza referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE GUVERN pentru modificarea Legii nr. 152/2020 privind organizarea și finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor;

VI. MEMORANDUMURI

– Memorandum cu tema: Aprobarea etapelor de parcurs de către autoritățile române pentru a permite plata contribuției României la Uniunea Europeană pentru acordarea de sprijin (asistență macrofinanciară +) Ucrainei pentru 2023, conform Regulamentului (UE) 2022/2463 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 decembrie 2022 de instituire a unui instrument pentru acordarea de sprijin Ucrainei pentru 2023 (asistentă macrofinanciară +);

– Memorandum cu tema: Aprobarea pentru inițierea de negocieri în vederea încheierii unei convenții între România și Principatul Andorra pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și pe capital și prevenirea evaziunii fiscale și a evitării plății impozitelor;

– Memorandum cu tema: Organizarea celei de-a 5-a ediții a Conferinței Cercetătorilor Procesului Bologna (Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference), la București, în perioada 25-26 martie 2024;

– Memorandum cu tema: Semnarea acordului privind conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității marine în zonele din afara jurisdicției naționale și eliberarea deplinelor puteri

VII. NOTE

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Țibănești, județul Iași, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Țibănești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași (U.M. 0253), și construirea unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Țibănești, județul Iași;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Dumitrești, județul Vrancea, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Dumitrești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea (U.M.0367), în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Dumitrești;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Vlădeni, județul Iași, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vlădeni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași (U.M. 0253), și construirea unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Vlădeni, județul Iași;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Mihăilești, județul Buzău, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Mihăilești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău (U.M. 0196), în vederea construirii unui sediu în care sa funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Mihăilești;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Topolog, județul Tulcea, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Topolog în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al Județului Tulcea (U.M. 0337), în vederea înființării unei subunități de pompieri în comuna Topolog;

– Notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Comunei Băleni, județul Dâmbovița, în scopul adoptării de către acesta a unui hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Băleni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița (U.M. 0448), în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Băleni;

– Notă privind transmite e unei cereri către Consiliul Local Secuieni, județul Bacău, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al Comunei Secuieni în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin ENE” al județului Bacău, în vederea construirii unui sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din localitatea Secuieni;

VIII. PUNCTE DE VEDERE

– Punct de vedere cu privire la 13 inițiative legislative.

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. Proiectul de ordonanță privind unele măsuri bugetare și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 24 august 2023

 

[UPDATE: Acte adoptate] Guvernul României. O.U.G. privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 31 august 2023 was last modified: septembrie 1st, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.