Lansare de carte Lucrarea „Carta Albă a IMM-urilor din România, 2018”, ediţia a XVI-a

1054       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România, 2018” 📅 19 iulie 2018 București [Cum a fost] Lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România, 2018”

Data 19 iulie 2018
Locația Teatrul Elisabeta
Speakeri Florin Jianu (președinte CNIPMMR), Ştefan-Radu Oprea (ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat), prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu (președinte de onoare CNIPMMR), E.S. Hans Klemm (Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România), Eugen Orlando Teodorovici (ministru, Ministerul Finanţelor Publice), Vladimir Rovințescu (director general AM POCU – Ministerul Fondurilor Europene)

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Joi, 19 iulie 2018, a avut loc lansarea versiunii în limba română a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România, 2018”, ediția a XVI-a, realizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România, ce evidențiază cantitativ și calitativ situația, tendințele, percepția mediului de afaceri, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele direcții de susținere și dezvoltare ale mediului de afaceri românesc.

Între personalitățile care au avut intervenții în cadrul evenimentul amintim pe domnii Florin Jianu (președinte CNIPMMR), Ștefan-Radu Oprea (ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat), prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu (președinte de onoare CNIPMMR), E.S. Hans Klemm (Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România), Eugen Orlando Teodorovici (ministru, Ministerul Finanțelor Publice), Vladimir Rovințescu (director general AM POCU – Ministerul Fondurilor Europene).

În cadrul evenimentului, președintele CNIPMMR, domnul Florin Jianu a precizat: „Odată cu lansarea celei de-a 16-a ediții a lucrării «Carta Albă a IMM-urilor din România», atingem o serie de rezultate remarcabile: peste 15.000 de antreprenori chestionați de-a lungul timpului, 1.000 de studenți pe teren pentru culegerea datelor, peste 270 inițiative legislative propuse sau peste 3.500 de propuneri de politici publice. Anul acesta, cele mai importante concluzii desprinse din cadrul lucrării sunt: birocrația 47,41%, angajarea, pregătirea și menținerea personalului 45,97%, fiscalitatea ridicată 40,97%, concurența neloială 40,97% sunt principalele dificultăți în activitățile IMM-urilor, 11,17% dintre persoanele investigate au anticipat o evoluție pozitivă a situației economice a României în anul 2018, 30,87% dintre întreprinderi au estimat că evoluția mediului de afaceri românesc pe întreg anul 2018 va favoriza derularea activităților intreprenoriale, 0,72% dintre întreprinderi au primit aprobarea pentru proiectul depus, 81,75% dintre întreprinzători nu intenționează să acceseze fondurile structurale în anul 2018 și 73,88% dintre IMM-uri se vor autofinanța. Ca în fiecare an, Carta Albă înglobează aproximativ 120 de propuneri care vin în sprijinul mediului de afaceri. Printre cele mai importante amintim: un nou Small Business Act (SBA), înființarea «Bucharest Business Agency», conceptul de «Romania Digitală», educație antreprenorială cu module de digitalizare, includerea sprijinului pentru digitalizare în viitoarele programe financiare sau legislație neutră și inteligentă din punct de vedere tehnologic”.

Partenerii evenimentului au fost: Banca Comercială Română – BCR, SODEXO, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri – FNGCIMM, ALPHA BANK și EXIMBANK. Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.

Pentru mai multe informații, puteți verifica și prezentările din cadrul evenimentului de lansare, puse la dispoziție de către CNIPMMR.

[Cum a fost] Lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România, 2018” was last modified: iulie 27th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter