[CUM A FOST] Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ”

297       0

Facultatea de Drept, Universitatea din București, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București și Editura Universul Juridic au organizat, în data de 30 martie 2021, începând cu ora 10:00, Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ”.

 A fost o ediție-hibrid, maraton, desfășurată pe parcursul a peste șapte ore, în format online, dar și offline, în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu” din București, cu o audiență fizică legală, drastic limitată de rigorile impuse de pandemie.

 Evenimentul a avut trei parteneri instituționali de prestigiu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență –, dar și alți parteneri „de drum lung” ai Grupului editorial Universul Juridic: Wolters Kluwer România, birourile de executori Dobra & Căliman și Peticaru, Iordache și Asociații, plus compania Tudor. Personal Tailor.

Conferința a fost acreditată de INPPA, fiind inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Mai mult, aceeași conferință s-a bucurat și de acreditarea INPPI, Institut care a conferit 10 puncte de pregătire profesională specialiștilor din profesie.

Vorbim despre o audiență impresionantă, capacitând sute de telespectatori interesați (peste 400 de participanți înscriși!) de temele propuse și supuse dezbaterilor.

Cuvântul de deschidere a Conferinței a fost rostit de Nicolae Cîrstea, președintele Grupului editorial Universul Juridic.

Alocuțiuni introductive au avut Dragoș Ivanovici – vicepreședinte, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești –, care a transmis un mesaj în avans cu prilejul viitoarei celebrări a celor 20 de ani ai profesiei de executor judecătoresc în România, și Adrian Măntoiu – Managing Director, Wolters Kluwer România –, care a vorbit despre dinamica procedurilor de executare silită din ultima perioadă.

Moderatorul primei secțiuni a fost jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov, care a condus cu măiestrie dezbaterile structurate astfel:

Conf. univ. dr., jud. Mirela Stancu, Tribunalul Uniunii Europene

Refuzul recunoașterii hotărârilor judecătorești pronunțate în alte state membre ale UE pe teritoriul României

Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov

Posibilitatea încuviințării executării silite împotriva moștenitorilor acceptanți înainte ca succesiunea să fi fost dezbătută

Av. dr. Șerban Mircioiu, cadru didactic asociat, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, lector INPPA

Invocarea nulităților în cadrul contestației la executare

Exec. jud. Emanuel Căliman-Habet, Dobra & Căliman

Disponibilitatea și rolul activ în procedura intervenției în executarea silită

Exec. jud. Bogdan Dumitrache

Manifestări ale principiului disponibilității în faza valorificării silite a bunurilor imobile

Jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov

Recuperarea sumelor virate din eroare de către un terț într-un cont poprit

La orele prânzului a avut loc și lansarea lucrării „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Volumul 3”, care i-a avut ca vorbitori pe prof. univ. dr. Valeriu Stoica și exec. jud. Bogdan Dumitrache.

În cel de-al doilea panel, moderat de către prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, au fost abordate teme complementare:

Lect. univ. dr., av. Paul Pop, prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Aspecte practice în exercitarea acțiunii disciplinare împotriva executorilor judecătorești

Prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Este scrisoarea de garanție bancară titlu executoriu?

Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, președinte UNBR

Tranzacția în faza executării silite

Conf. univ. dr., jud. Gheorghe-Liviu Zidaru, Curtea de Apel București, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Întoarcerea executării silite. Corelație cu acțiunile de drept comun având ca obiect restituirea prestațiilor nedatorate

Conf. univ. dr., av. Mădălina Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București

Posibilitatea cenzurării cheltuielilor de executare de către executorul judecătoresc

Insp. Octav-Lucian Păun, Ministerul Justiției

Imunitatea de executare. Aspecte teoretice și practice

[CUM A FOST] Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ” was last modified: aprilie 5th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: