CSM organizează o dezbatere a „Memorandumului privind justiția”

20 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 787

În ședința de ieri, 19 septembrie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dezbătut posibilitatea stabilirii și pregătirii unei întâlniri cu conducerile instanțelor și parchetelor, precum și cu conducerile organizațiilor profesionale, în vederea discutării problemelor sistemului judiciar ce fac obiectul Memorandumului pentru justiție promovat de asociațiile profesionale ale magistraților, precum și a celorlalte aspecte invocate de o parte a instanțelor judecătorești,  prin hotărâri ale adunărilor generale.

La dezbaterea în ședința publică de ieri au participat și reprezentanți ai asociațiilor profesionale.

Având în vedere faptul că o bună parte din aceste teme au făcut obiectul analizei în cadrul activităților desfășurate de Consiliu până la această dată, Plenul a decis ca în perioada următoare să fie puse la dispoziția inițiatorilor documentului și a conducerilor instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea, materialele documentare relevante privind aceste activități anterior desfășurate de Consiliu.

Plenul CSM propune dezbaterea și sistematizarea tuturor aspectelor aflate în atenția adunărilor generale ale instanțelor sau reflectate în Memorandum, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc vineri, 23 septembrie.

La această întâlnire vor fi invitați reprezentanții asociațiilor profesionale, Ministrul Justiției, conducerea  ÎCCJ, Parchetului de pe lângă ÎCCJ, a curților de apel și parchetelor de pe lângă acestea.

Plenul Consiliului propune o abordare analitică care să permită sistematizarea în termeni de actualitate și concretețe, prin raportare la unele acțiuni intreprinse și/sau a unor măsuri implementate ori aflate în curs de implementare.

Campanie Craciun UJmag 2020

De asemenea, se va urmări structurarea avansată a Memorandumului ca document programatic, atât din perspectiva identificării și dimensionării resurselor, a obiectivelor și măsurilor avute în vedere, cât și a orientării realiste spre activități de tip rezultat.

Sursa informației

CSM organizează o dezbatere a „Memorandumului privind justiția” was last modified: septembrie 20th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter