CSM a aprobat Ghidul practic de etică profesională pentru magistrați

23 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1154

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În ședința din 22 noiembrie 2016, Plenul CSM a aprobat „Ghidul practic de etică profesională pentru judecători și procurori”, anunță jud. Cristi Danileț pe blogul lui personal. Acest ghid este un nou instrument soft-law menit să întărească conduita judiciară a magistraților români.

Acest îndrumar explică teoretic, dar mai ales, practic reglementările conținute în Codul deontologic al magistraților, aprobat în anul 2005, făcând trimiterile necesare la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

El își propune să dezvolte conștiința magistraților în a identifica dilemele etice, precum și să le indice acestora modul de rezolvare a celor mai multe astfel de dileme, pentru cele necuprinse încă în Ghid indicând modalitatea de abordare și de identificare a soluției.

Ghidul este adoptat în baza mai multor standarde internaționale aplicabile României, care prevăd inclusiv înființarea consilierilor de etică, instituție care își prefigurează apariția și în țara noastră.

Ghidul este rezultatul proiectului „Consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale, Programul RO 24”, realizat de Consiliul Superior al Magistraturii din România, Ministerul Justiției din România și Administrația Instanțelor din Norvegia, prin mecanismul financiar norvegian „Norway Grants” și cu sprijinul Consiliului Europei (CoE).

Sursa informației

CSM a aprobat Ghidul practic de etică profesională pentru magistrați was last modified: noiembrie 23rd, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter