Consiliul Concurenței. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 costă între 30 și 68 LEI

26 ian. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 187

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței a publicat prețul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, pentru autotestare, comercializat online în România.

Astfel, prețul variază între 30 lei și 68 lei, situându-se la un nivel comparabil cu prețurile practicate în mai multe țări europene, arată o analiză a Consiliului, iar persoanele fizice pot achiziționa online truse (kit-uri) care conțin 2, 5, 20 sau 25 de teste rapide.

De asemenea, testul antigen este cel mai nou tip de testare și, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul imunitar o recunoaște. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 pentru autotestare sunt introduse pe piață cu implicarea unui organism care evaluează conformitatea acestor produse.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă utilizarea testelor antigenice rapide, în particular, atunci când testele RT-PCR sunt temporar indisponibile.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul Concurenței. Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică, disponibile și pe site-ul Consiliului

Consiliul Concurenței. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 costă între 30 și 68 LEI was last modified: ianuarie 25th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter