Comisia Europeană. EuroQCI – infrastructura securizată de comunicații cuantice care va acoperi întreaga UE

29 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 75

Conform site-ului oficial (www.ec.europa.eu), Comisia Europeană informează că, împreună cu Agenția Spațială Europeană și cu statele membre UE, s-a angajat să construiască EuroQCI, o infrastructură securizată de comunicații cuantice care va acoperi întreaga Uniune Europeană.

Astfel, acest angajament comun vine în urma recentei semnări, de către Irlanda, a declarației politice de stimulare a capacităților europene în domeniul tehnologiilor cuantice, al securității cibernetice și al competitivității industriale.

În acest sens, astfel de rețele securizate de comunicații de înaltă performanță, precum EuroQCI, vor fi esențiale pentru a răspunde nevoilor Europei în materie de securitate cibernetică în anii următori.

Potrivit Comisiei, EuroQCI va face parte dintr-o acțiune mai amplă a Comisiei de lansare a unui sistem de conectivitate securizată prin satelit care va pune la dispoziție banda largă de mare viteză peste tot în Europa, acest plan urmând să furnizeze servicii de conectivitate fiabile și eficiente din punctul de vedere al costurilor, cu o securitate digitală sporită.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană solicită informații legate de transpunerea a două Directive privind drepturile de autor pe piața unică digitală

Comisia Europeană. EuroQCI – infrastructura securizată de comunicații cuantice care va acoperi întreaga UE was last modified: iulie 29th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter