Comisia Europeană. Aprobarea schemei de garanții românească în valoare de 103 milioane de euro pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale

19 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 72

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comisia Europeană (ec.europa.eu) a aprobat o schemă de garanții românească în valoare de 103 milioane de euro (aproximativ 500 milioane RON) pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, schema românească garantează că asigurările de credite comerciale continuă să fie disponibile pentru toate societățile, evitând necesitatea plăților în avans de către cumpărătorii de bunuri sau servicii și reducând astfel nevoile lor imediate de lichidități.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

De asemenea, Comisia a evaluat măsura în temeiul articolul 107 alineatul (3) litera b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care îi permite să aprobe măsurile de ajutor de stat puse în aplicare de statele membre pentru a remedia o perturbare gravă a economiei acestora.

Totodată, Comisia a constatat că schema notificată de România este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei, în conformitate cu articolul sus-menționat, cu principiile generale stabilite în Cadrul temporar privind ajutoarele de stat și cu Comunicarea privind asigurarea creditelor la export pe termen scurt.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Noua strategie privind substanțele chimice către un mediu fără substanțe toxice

Comisia Europeană. Aprobarea schemei de garanții românească în valoare de 103 milioane de euro pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale was last modified: octombrie 19th, 2020 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter