Baroul Timiș. Seminar dedicat arbitrajului (3 februarie 2023)

27 ian. 2023
Vizualizari: 179

Baroul Timiș informează asupra organizării de către Curtea de arbitraj de pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la data de 3 februarie 2023, începând cu ora 13, a unui seminar dedicat arbitrajului.

La eveniment, va participa și vicepreședintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Seminarul este dedicat arbitrajului privat ca modalitate alternativă de soluționare a litigiilor aflată la dispoziția mediului de afaceri, a autorităților publice și a persoanelor fizice, sub genericul: Arbitrajul privat – o jurisdicție alternativă.

Evenimentul are loc în sala Banat, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș. În cadrul seminarului, vor fi abordate următoarele teme de discuții:

− Ce este arbitrajul? Care sunt tipurile arbitrajului? Cine poate organiza activitatea de arbitraj instituționalizat și pe lângă cine se poate aceasta organiza? Avantajele și dezavantajele arbitrajului;

− Avantajele arbitrajului instituționalizat față de procedura judiciară-analiză practică – Conf.dr. Bazil Oglindă, Vicepreședinte Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR;

− Litigii arbitrabile. Competența Curții de Arbitraj. Hotărârea arbitrală. Executarea hotărârii arbitrale. Efectele hotărârii arbitrale;

− Convenția arbitrală;

− Rolul instanțelor judiciare naționale în arbitraj. Desființarea hotărârii arbitrale;

− Arbitrajul internațional;

− Arbitrabilitatea unor litigii izvorând din contractele administrative;

− Efectele hotărârilor arbitrale străine.

Seminarul se adresează mediului de afaceri, consilierilor juridici, autorităților publice, avocaților, notarilor publici, altor profesioniști ai dreptului, tuturor persoanelor interesate.

Sursa informației

Vezi și [CUM A FOST] Baroul Timiș. „148 de ani de la atestare. Trecut, prezent și viitor”

 

Baroul Timiș. Seminar dedicat arbitrajului (3 februarie 2023) was last modified: ianuarie 27th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.