[CUM A FOST] Baroul Timiș. „148 de ani de la atestare. Trecut, prezent și viitor”

23 ian. 2023
Vizualizari: 308

[CUM A FOST] Baroul Timiș. „148 de ani de la atestare. Trecut, prezent și viitor”

Baroul Timiș a trasat concluziile ședinței solemne a Consiliului din 21 ianuarie 2023, desfășurată cu ocazia aniversării a 148 de ani de la atestarea baroului.

Ședința a început cu intonarea Imnului de Stat al României și, respectiv, al Uniunii Europene, în interpretarea Corului Avocaților din Baroul Timiș.

Corul Avocaților din Baroul Timiș a fost fondat în anul 2016, în urma unei idei născute din pasiune pentru muzică, dar și din dorința de a dărui celor mai puțin norocoși.

Decanul Baroului Timiș, domnul avocat dr. Sergiu I. Stănilă, a evidențiat în alocuțiunea sa rolul Avocatului de partener indispensabil al justiției, ocrotit de Lege, Avocatul fiind totodată singurul profesionist care apare menționat în Constituție, garantul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului.

Viceprimarul Municipiului Timișoara, domnul Cosmin Tabără, care are și calitatea de avocat în Baroul Timiș, s-a adresat auditoriului, dovedind prin poziția și activitatea sa rolul complex al calității de Avocat, care excedează activitatea reglementată de Legea nr. 51/1995.

În cadrul ședinței au participat foștii decani ai Baroului Timiș, astfel:

− Domnul Avocat Lazăr GruneanțuDecan al Baroului Timiș în mandatele 2004-2008 și 2008-2012, care a amintit reperele istorice ale constituirii și funcționării Corpului Profesional al Avocaților din Timișoara.

− Domnul Avocat Valeriu Răuță, Decan al Baroului Timiș în mandatul 2012-2016, a adresat cuvântul Domniei Sale, punctând de asemenea, importanța Avocatului în înfăptuirea actului de justiție.

De asemenea, la ședință au participat domnul Avocat Andrei IonițăDecanul Baroului Arad, arătându-și deschiderea spre colaborare profesională, precum și Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul avocat, prof. univ. dr. Traian Cornel Briciu, făcând referire la originea Avocatului, la vocația de a fi Avocat, la provocările și statutul Avocatului.

În cadrul ședinței solemne, au fost premiați avocații din Baroul Timiș care s-au situat pe primele 3 locuri la examenul de absolvire a Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, sesiunile 2020, 2021 și 2022. Premiile în bani acordate au menirea de a evidenția rezultatele deosebite și seriozitatea cu care membrii Baroului abordează această nobilă profesie.

Domnișoara avocat Adina Ciorba, clasată pe Locul 1 la examenul de absolvire INPPA, sesiunea 2022, a adresat un mesaj din partea avocaților premiați.

Totodată, Consiliul Baroului Timiș a acordat reputatului Avocat, prof. univ. dr. Radu I. Motica, fondatorul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, diploma de excelență pentru contribuția de excepție la dezvoltarea profesiei de avocat.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea jurământului profesional într-un cadru solemn, de către avocații care au intrat în profesie în anii 2020, 2021 și 2022.

Finalul evenimentului a fost marcat de urarea Decanului din Baroul Timiș, domnul avocat dr. Sergiu I. Stănilă, adresată colegilor:

 

La mulți ani, Dragi Colegi din Baroul Timiș!

Să avem cu toții putere de muncă și sănătate, să ne exercităm profesia cu cinste și demnitate!

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Baroul Timiș informează despre organizarea, în data de 21 ianuarie 2023, începând cu ora 9, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, ședinței solemne a Consiliului Baroului Timiș.

Evenimentul se desfășoară cu participarea Președintelui Uniunii Naționale a Barourilor din România, sub egida „Baroul Timiș, 148 de ani de la atestare. Trecut, prezent și viitor”.

Programul evenimentului include:

− premierea avocaților membri ai Baroului Timiș, situați pe primele 3 locuri la examenul de absolvire a Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților;

− acordarea unei Diplome de Excelență Avocatului, Profesor universitar dr. R.I.M., pentru contribuția de excepție la dezvoltarea profesiei de avocat, prin înființarea și perfecționarea învățământului juridic timișorean, precum și pentru formarea și îndrumarea a numeroase generații de avocați;

− depunerea jurământului profesional de către avocații admiși în profesie.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Sursa informației

Vezi și Baroul Timiș. Ordinea de zi a Consiliului din data de 16 ianuarie 2023

 

[CUM A FOST] Baroul Timiș. „148 de ani de la atestare. Trecut, prezent și viitor” was last modified: ianuarie 23rd, 2023 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: