ANAF. Verificarea respectării de către operatorii economici a obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic

11 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul ANAF-ului, s-a anunțat că din data de 15 martie 2019 inspectorii antifraudă vor desfășura acțiuni de control.

Acestea au în vedere verificarea respectării de către operatorii economici a obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Acțiunea este dispusă de către Ministerul Finanțelor Publice și este determinată de cererea de achiziționare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic. Motivul care a fost luat în considerare pentru dispunerea acestor verificări este legat de  declinul accentuat în perioada decembrie-februarie. Totodată, și vânzările au suferit o scădere drastică.

Astfel, în luna februarie comparativ cu luna ianuarie, ritmul de atribuire a seriilor fiscale a scăzut cu cca 30%, în timp ce ritmul de instalare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic a scăzut cu cca 11%.

Cu privire la termenele pe care le vor stabili inspectorii ANAF, acestea vor fi scurte, potrivit legii prevenției. Se ia în vedere faptul că pe piață există toate modelele de aparate de marcat necesare utilizatorilor. În aceeași ordine de idei, nu au mai fost semnalate întârzieri privitoare la capacitatea de eliberare a seriilor fiscale.

În termen de 10 zile de la expirarea termenului de intrare în legalitate se va relua controlul și se vor aplica amenzile prevăzute de lege.

Sursa informației

ANAF. Verificarea respectării de către operatorii economici a obligației de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic was last modified: martie 11th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter