ALEGERILE CSM Ediția a IV-a. Candidații din partea curților de apel

1166       0

ALEGERILE CSM. Ediția a IV-a. Candidații din partea curților de apel 📅 17 iunie 2022 ALEGERILE CSM. Ediția a IV-a. Candidații din partea curților de apel

Data 17 iunie 2022
Locația Online


Conform prevederilor constituționale, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenței justiției. În această calitate, Consiliului îi revin o serie de atribuții cu un impact semnificativ asupra funcționării sistemului de justiție în ansamblul său, printre care cele vizând recrutarea, cariera și răspunderea disciplinară a magistraților, dar și protejarea independenței judecătorilor și a sistemului în ansamblul său de orice acte de imixtiune. De asemenea, în calitatea de avizator, Consiliul joacă un rol important în adoptarea cadrului normativ ce vizează înfăptuirea justiției și tot acestuia îi revine sarcina de a apăra reputația profesională a judecătorilor și procurorilor.

    Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri cu un mandat de 6 ani, dintre care 9 judecători aleși de adunările generale ale judecătorilor, respectiv: 2 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, 3 judecători de la curțile de apel, 2 judecători de la tribunale și 2 judecători de la judecătorii. Mandatul actualului consiliu încetează în ianuarie 2023, iar în iunie urmează să aibă loc alegerile pentru noul Consiliu.

În data de 17 iunie urmează ultima dezbatere cu candidații pentru CSM din partea Curților de apel. Cum aceste instanțe au cel mai mare număr de membrii în CSM (3), miza alegerilor și implicit a dezbaterii este cu atât mai mare. Din cei 7 candidați, 6 și-au anunțat prezența la dezbatere. Principalele teme abordate vor fi legate de situația resurselor umane și a volumului de activitate, pensiile de serviciu ale magistraților și strategia de comunicare a Consiliului.

 

Speakeri invitați:

  • Jud. Andreea Ciucă
  • Jud. Adrian Glugă
  • Jud. Adina Daria Lupea
  • Jud. Cosmin Răzvan Mihăilă
  • Jud. Ramona Grațiela Milu
  • Jud. Gheorghe Liviu Odagiu

Moderator: Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț


PARTENERI:

Alpha Bank

INDACO

Tudor. Personal Tailor


ACCESUL ESTE LIBER, FĂRĂ TAXĂ DE PARTICIPARE.


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:


0733.674.555

[email protected]


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

ALEGERILE CSM. Ediția a IV-a. Candidații din partea curților de apel was last modified: iunie 17th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.