Admiterea în justiție 2016 văzută de jud. Cristi Danileț

5 sept. 2016
Vizualizari: 2798

Jud. Cristi Danileț, membru CSM, a publicat pe pagina sa de facebook o relatare a desfășurării examenului de admitere la INM și în magistratură, sesiunea 2016. Vă prezentăm, în continuare, expunerea făcută de dl judecător:

1. În București nu găsești un taxi liber. 3600 de pretendenți a deveni magistrați se îndreaptă spre cele trei universități din Timpuri Noi. La 8.30 se închide accesul în sălile de concurs. La 9.00 se deschid subiectele.

2. Se deschid subiectele.

3. Aparținătorii au emoții mai mari decât candidații. Am văzut pe câțiva lângă corpul clădirii, citind cărți de rugăciuni.

4. Gențile sunt depozitate separat. Telefoanele sun închise. Semnalul este bruiat. Candidații nu au voie să comunice între ei sau să copieze. Fraudă se sancționează cu eliminarea din concurs și interdicția de a mai candida timp de 5 ani.

5. Din 2746 candidați la INM au lipsit 97 la prima proba. Din 941 candidați la magistratură au lipsit 47.

6. Au început să predea grilele cu răspunsuri primii candidați care au răspuns deja la cele 100 întrebări din drept civil, penal și procesual.

7. Pixurile jos!

8. Am avut o persoană cu dizabilitate locomotorie care a susținut acest concurs.

9. Lucrările au fost închise în fața candidaților. Ultimii trei candidați din fiecare sala au plecat împreună. După un sfert de ora de la închiderea probei toți candidații au intrat în posesia grilelor cu întrebări pe care și-au notat răspunsurile.

10. Unii candidați și-au uitat telefoanele; le găsesc la comisia centrală. Membrii comisiilor din fiecare din cele 76 de săli predau centralizat lucrările închise, grilele anulate pentru candidații care le-au refăcut și cele nefolosite.

11. Candidații și-au calculat singuri punctajul. Unii sar în sus de bucurie – ei mai au încă două probe de concurs. Alții izbucnesc instantaneu în plâns – sunt puține șanse la contestații, testul fiind grilă și răspunsurile fiind verificate electronic. Sunt unii care se așteptau să pice – au venit doar să vadă cum e un astfel de concurs. Sunt alții indiferenți – vor mai veni și la anul. O mică parte dintre candidați, sătui de câte ori au susținut acest concurs și nu au trecut, se jură că nu vor mai da pe aici.

12. S-au predat la comisia centrală toate lucrările închise. S-au predat toate ștampilele folosite la sigilarea colțului cu numele candidaților. Lucrările s-au așezat pe cele patru categorii de grile. Fiecare primește manual un număr de ordine. 10 oameni au lucrat la numărare sub supravegherea conducerii INM și CSM, în prezența a trei jandarmi.

13. În mașinile Jandarmeriei comisia centrală a transportat lucrările la sediul INM. Aici se închid în fișet. Ușa fișetului se sigleaza. Ușa camerei în care e fișetul se sigilează. Cheia de la ușa se pune în plic și se sigilează. Gata!

14. La un moment dat, în prima parte a probei de concurs care a durat patru ore, un concurent a invocat faptul că s-ar putea să fie o eroare materială la una dintre întrebările de la penal. Promptă, comisia de elaborare subiecte ai cărei membri au fost tot timpul la fața locului, au văzut că într-adevăr așa este și au mers din sală în sală pentru a le aduce la cunoștința concurenților acest fapt.

15. Înainte de începerea concursului, s-a cerut concurenților să lase în față pe catedră sau în gențile puse în fața sălii telefoanele sau orice alte mijloace de comunicare la distanță. De asemenea, toate băile au fost verificate de către comisii. În anii trecuți am găsit fițuici ascunse în toalete. Acum nu am găsit nimic. La un moment dat, un concurent dintr-o sală s-a cerut la baie. A plecat însoțit și, la ieșire, omul nostru observă în buzunarul de la pantalonul concurentului ceva ce semăna a telefon. A fost întrebat ce are și a negat, spunând că sunt chei. Pus de față cu jandarmul să scoată din buzunar ceea ce are, a scos telefonul. S-a constatat frauda și a fost eliminat din concurs.

Într-o altă sala, o concurentă a fost surprinsă cu o notiță pe picior, pe care o ascundea sub marginea fustei. I s-au cerut explicații și imediat a început să șteargă ce avea notat. S-a constatat frauda și a fost eliminată din concurs.

Cei care fraudează nu mai au dreptul de a susține concursul de admitere la INM sau în magistratură în următorii 5 ani”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

👍Vezi și: Subiecte și bareme. Testul de verificare a cunoștințelor juridice – Admitere INM 2016

Sursa informației

Admiterea în justiție 2016 văzută de jud. Cristi Danileț was last modified: septembrie 5th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: