UNBR. Precizări privind adoptarea Legii nr. 51/199 de către Parlament

15 mart. 2023
Vizualizari: 234

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) aduce precizări suplimentare cu privire la adoptarea, de către Parlament, a Proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

UNBR informează că avocații, barourile și Casa de Asigurări a Avocaților vor avea dreptul de a obține de la autorități date datele cu caracter personal necesare îndeplinirii atribuțiilor legale, iar avocaților care prestează asistența judiciară le vor fi decontate cheltuielile efective de transport de la domiciliu sau sediul profesional până la locul unde își desfășoară activitatea profesională. De asemenea, în cazul dosarelor în care urmărirea penală durează ani, serviciile inițiale vor fi remunerate, prin acordarea unui onorariu provizoriu după trecerea unei perioade de maxim 6 luni, dacă urmărirea penală nu este finalizată, urmând ca onorariul final să fie stabilit la finalizarea urmăririi penale. Onorariile pentru asistența judiciară vor fi indexate anual cu indicele de inflație stabilit de Institutul Național de Statistică.

Distinct, proiectul de lege adoptat de Parlament reglementează o ipoteză care poate interveni în funcționarea organelor profesionale, respectiv aceea în care între data expirării mandatelor membrilor organelor profesionale – stabilită pe o durată de 4 ani – și data numirii noilor membri, să existe un decalaj, situație în care, pentru a asigura continuitate, mandatele se vor prelungi până la numirea noilor membri.

Modificările aduse Legii nr. 51/1995 pot fi consultate la sursa informației.

Sursa informației

Vezi și UNBR. Măsuri adoptate în vederea restituirii CASS

 

UNBR. Precizări privind adoptarea Legii nr. 51/199 de către Parlament was last modified: martie 15th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: