Transmisie Live [CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a III-a, Online

2176       0

[CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a III-a, Online 📅 26 septembrie 2020 [CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a III-a, Online

Data 26 septembrie 2020
Locația Online

La data de 26 Septembrie 2020 a avut loc Conferința „Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României”. Ajunsă la a III – a ediție, organizarea evenimentului profesional din a doua jumătate a lunii septembrie devenind deja o tradiție a Baroului Timiș, a fost totodată prima ediție organizată în format online, datorită măsurilor restrictive impuse de autorități, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus COVID-19. Structurată în 4 paneluri tematice, evenimentul a însemnat peste 7 ore de dezbateri, fără pauză, temele prezentate de invitați fiind în același timp foarte interesante și actuale. Au intervenit în cadrul Conferinței următorii invitați (enumerați în ordine alfabetică), unii dintre Domniile Lor deja niște obișnuiți ai evenimentelor organizate de Baroul Timiș, alții la prima participare, prezența tuturor onorându-ne și obligându-ne în același timp:

– Prof. univ. dr., av. Sergiu Bogdan, Asociat coordonator al SCA Sergiu Bogdan & Asociații, a prezentat lucrarea „Când exercitarea unui drept sau îndeplinirea unei obligații nu mai este un conflict de interese”;

– Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, a prezentat lucrarea ,,Consecințe practice decurgând din interacțiunea a trei principii: caracterul devolutiv al apelului, non reformatio in peius, principiul disponibilității”;

– Av. Lucian Criste, Asistent, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, a prezentat lucrarea „Verificarea competenței organelor de urmărire penală”;

– Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, a prezentat lucrarea „Evaziunea fiscală – de la delict fiscal la contravenție sau infracțiune”;

– Av. Radu Rizoiu, Partner RIZOIU & POENARU, a prezentat lucrarea „Cât de (i)responsabili suntem? Observații pe marginea recentei decizii CCR din 16 iulie 2020”;

– Prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, Founding Partner STOICA & ASOCIAȚII SCA, a prezentat lucrarea “Considerații privind comparația dintre promisiunea unilaterală de vânzare, oferta de vânzare, pactul de opțiune pentru vânzare și promisiunea bilaterală de vânzare”;

– Jud. dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea, a prezentat lucrarea Ipoteze practice de excludere a probelor derivate“;

– Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Baroul Bihor, a prezentat lucrarea Mijloace procedurale prin care se constată/pronunță decontravenționalizarea”;

– Lect. univ. Dr., av. Nicolae-Horia Țiț, Prodecan, Facultatea de Drept Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a prezentat lucrarea „Câteva probleme legate de cauțiunea judiciară”.

În cadrul evenimentului, Domnul Gabriel Ungureanu a prezentat avantajele tehnologiei dezvoltate de WOLTERS KLUWER pentru profesioniștii dreptului în general și pentru avocați în special.

Conferința a fost organizată de Baroul Timiș în parteneriat cu Editura Universul Juridic, cu sprijinul Wolters Kluwer, avocații membri ai Baroului Timiș beneficiind de acces gratuit, prin accesarea contului personal din portalul www.universuljuridic.ro.

Adresăm mulțumiri distinșilor invitați pentru modul impecabil în care au prezentat intervențiile Domniilor Lor, Echipei Universul Juridic, fără eforturile căreia evenimentul nu ar fi fost posibil, precum și Wolters Kluwer România.

 

DECAN,

Avocat dr. Sergiu I. STĂNILĂ


Baroul Timiș, în parteneriat cu Editura Universul Juridic, organizează a III-a ediție a Conferinței „Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României”.

Conferința va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 10,00, și se va desfașura în variantă online.

Conferința este organizată cu sprijinul:

 • Wolters Kluwer România

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

Conferința va fi structurată în patru paneluri tematice, după cum urmează:

Cuvânt de deschidere: Av. dr. Sergiu Stănilă, Decan, Baroul Timiș

Panel I – Drept civil:

Moderatorul panelului va fi:

Lectori și teme (confirmați):

 • Conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, Partner RIZOIU & POENARU „Cât de (i)responsabili suntem? Observații pe marginea recentei decizii CCR din 16 iulie 2020”
 • Prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, Founding Partner STOICA & Asociații „Considerații privind comparația dintre promisiunea unilaterală de vânzare, oferta de vânzare, pactul de opțiune pentru vânzare și promisiunea bilaterală de vânzare”
 •  Gabriel Ungureanu, Director Executiv Wolters Kluwer România  – „Vreau să practic avocatura și nu digitalizarea”

 

Panel II – Procedură civilă:

Moderatorul panelului va fi:

 • Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România

Lectori și teme (confirmați):

 • Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept Universitatea din Oradea – „Mijloace procedurale prin care se constată/pronunță decontravenționalizarea”
 • Lect. univ. dr. Nicolae-Horia Țiț, Prodecan, Facultatea de Drept Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – „Câteva probleme legate de cauțiunea judiciară
 • Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România – „Consecințe practice decurgând din interacțiunea a trei principii: caracterul devolutiv al apelului, non reformatio in peius, principiul disponibilității”

 

Panel III – Drept penal:

Moderatorul panelului va fi:

 • Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Rector, Universitatea „Nicolae Titulescu”, București

Lectori și teme (confirmați):

 • Prof. univ. dr., av. Sergiu Bogdan, Asociat coordonator al societății de avocați Sergiu Bogdan & Asociații – „Când exercitarea unui drept sau îndelinirea unei obligații nu mai este un conflict de interese”
 • Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Rector, Universitatea „Nicolae Titulescu”, București –„Evaziunea fiscală – de la delict fiscal la contravenție sau infracțiune”

 

Panel IV – Procedură penală:

Moderatorul panelului va fi:

 • Jud. dr.  Mihail Udroiu 

Lectori și teme (confirmați):

 • Jud. dr.  Mihail Udroiu – „Ipoteze practice de excludere a probelor derivate”
 • Asist. univ. dr., av. Lucian Criste, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Verificarea competenței organelor de urmărire penală”

 

*Avocații Baroului Timiș au acces gratuit la conferința „Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României”, ediția  a III-a, care va fi găzduită de portalul universuljuridic.ro

Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană (avocații Baroului Timiș au acces gratuit) și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


 Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

[CUM A FOST] Specialiști de referință despre probleme actuale în codurile României, ediția a III-a, Online was last modified: iunie 28th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.