Conferință [CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a, Cluj-Napoca

3141       0

[CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a, Cluj-Napoca 📅 08 februarie 2020 Cluj Napoca [CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a, Cluj-Napoca

Data 08 februarie 2020
Locația Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, strada Sindicatelor 7, Cluj-Napoca

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Grupul editorial Universul Juridic au continuat seria evenimentelor SMART LAW CONFERENCES organizând, pe 8 februarie 2020, conferința „Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a” la Cluj-Napoca, în sala nr. 19 din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.

Evenimentul a fost deschis de amfitrionul evenimentului, Nicolae Cîrstea, președintele Grupului editorial Universul Juridic, cel care a avut ocazia să vorbească asistenței despre una dintre cele mai recente apariții la editura Universul Juridic, lucrarea „Psihologie aplicată în procesul penal”, semnată de psih. dr., av. Gabriela Groza, despre care au avut ocazia să vorbească aplicat Președintele Curții de Apel Cluj, judecător Denisa Băldean, dar și prof. univ. dr. Adrian Opre, Decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Prima secțiune a conferinței a fost moderată de lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă și a beneficiat de intervenții extrem de interesante.

Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România și avocat în Baroul Cluj, a vorbit asistenței pe tema „Devianțele sexuale și infracțiunile sexuale”. Subcomisarul de poliție penitenciară Florin Sebastian Badale a abordat un subiect cu tematică apropiată („Provocări în demersul terapeutic al abuzatorilor sexuali”), iar lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a atins un aspect particular: „Și judecătorii sunt emoționați câteodată: despre componenta emoțională a deciziei judiciare”.

Cea de-a doua secțiune a conferinței l-a avut ca moderator pe prof. univ. dr., av. Mihai-Adrian Hotca de la Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, cel care a avut o prezentare pe tema „Disonanța cognitivă și efectul Picasso în activitatea judiciară”.

A urmat la cuvânt doamna procuror Elena Hach, de la Direcția Națională Anticorupție, cu un titlu incitant: „Știu ce gândești. Procuror și/sau psiholog”.

Judecător dr. Gabriela Nicoleta-Chihaia, Președintele Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov și cadru didactic asociat al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov, a preferat să explice sălii amănunte despre „Expertiza psihologică judiciară în procesul penal, încuviințare probă, stabilire obiective, desemnare expert, valoare probatorie”.

În fine, ultima prezentare a celei de-a doua secțiuni a aparținut dnei psiholog Alina Dinuță, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Departamentul Victimele traficului de persoane, care s-a referit la „Consilierea și audierea victimelor”.

După pauza de masă a urmat cea de-a treia secțiune a conferinței, moderată de psiholog. dr. av. Gabriela Groza.

Conf. univ. dr. habil. Laura Visu-Petra, Research in Individual Differences and Legal Psychology (RIDDLE) Lab., Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a prezentat sălii detalii privind Conferința Asociației Europene de Psihologie Legală (EAPL 2020): De la cercetare la practici eficiente.

La rândul său, comisarul-șef de poliție penitenciară, psiholog Ioana Mihaela Morar, director general adjunct în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, s-a referit la „Coordonatele actuale privind asistența psihologică și socială a persoanelor private de libertate”.

Consilierul de probațiune Oxana Șargarovschi, din cadrul Serviciului de Probațiune Cluj, a ales ca temă de discuție „Rolul și importanța sistemului de probațiune în reintegrarea socială a persoanelor care au comis infracțiuni”, iar psiholog dr. Mihai Copăceanu, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a încheiat ziua cu o prezentare intitulată „Aspecte emoționale ale consumului de substanțe în rândul tinerilor”.

Psihologia judiciară în procesul penal

 


Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și Editura Universul Juridic organizează SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a, Cluj Napoca, la data de 08 februarie 2019, începând cu ora 09,00 (înscrierile).

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, sala nr. 19, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, strada Sindicatelor 7, Cluj-Napoca.

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

 

Vorbitorii și temele acestora (în curs de actualizare):

 

Subcomisar de poliție penitenciară Florin Sebastian Badale -„Provocări în demersul terapeutic al abuzatorilor sexuali”

Jud. Denisa Băldean, președinte, Curtea de Apel Cluj;

Jud. dr. Gabriela Nicoleta-Chihaia, președinte, Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov; cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov -,,Expertiza psihologică judiciară în procesul penal, încuviințare probă, stabilire obiective, desemnare expert, valoare probatorie”;

Psiholog dr. Mihai Copăceanu, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – „Aspecte emoționale ale consumului de substanțe în rândul tinerilor”;

Psih. Alina Dinuță, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj; departamentul victimele traficului de persoane – „Consilierea și audierea victimelor”;

Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România; avocat în Baroul Cluj – ,,Devianțele sexuale și infracțiunile sexuale”;

Procuror Elena Hach, Direcția Națională Anticorupție – „Știu ce gândești. Procuror și/sau psiholog” ;

Prof. univ. dr., av. Mihai-Adrian Hotca, Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București – „Disonanța cognitivă și efectul Picasso în activitatea judiciară”;

Prof. univ. dr. Adrian Opre, decan, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca;

Lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Și judecătorii sunt emoționați câteodată: despre componenta emoțională a deciziei judiciare”;

Comisar-șef de poliție penitenciară, psiholog Ioana Mihaela Morar, Director general adjunct, Administrația Națională a Penitenciarelor – „Coordonate actuale privind asistența psihologică și socială a persoanelor private de libertate”;

Consilier de probațiune Oxana Șargarovschi, Serviciul de Probațiune Cluj – ,,Rolul și importanța sistemului de probațiune în reintegrarea socială a persoanelor care au comis infracțiuni”;

Conf. dr. habil. Laura Visu-Petra, Research in Individual Differences and Legal Psychology (RIDDLE) Lab., Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca – ,,Conferinta Asociației Europene de Psihologie Legală (EAPL2020): De la cercetare la practici eficiente”.

 

Agendă:

 

09,30-10,00: Alocuțiuni introductive, moderator, Nicolae Cîrstea

 

Jud. Denisa Băldean, Președintele Curții de Apel Cluj – Câteva cuvinte despre lucrarea „Psihologie aplicată în procesul penal”, autor psih. dr., av. Gabriela Groza, editura Universul Juridic, 2019.

Prof. univ. dr. Adrian Opre, Decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Câteva cuvinte despre lucrarea „Psihologie aplicată în procesul penal”, autor psih. dr., av. Gabriela Groza, editura Universul Juridic, 2019.

Nicolae Cîrstea, Președintele Grupului editorial Universul Juridic

 

Secțiunea I, moderator, lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă

10,00-10,30: Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România; avocat în Baroul Cluj – „Devianțele sexuale și infracțiunile sexuale”

10,30-11,00: Subcomisar de poliție penitenciară Florin Sebastian Badale „Provocări în demersul terapeutic al abuzatorilor sexuali”

11,00-11,30: Lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Și judecătorii sunt emoționați câteodată: despre componenta emoțională a deciziei judiciare”

11,30-11,45: Întrebări și răspunsuri

 

11,45-12,00: Pauză de cafea

 

Secțiunea a II-a, moderator, prof. univ. dr., av. Mihai-Adrian Hotca

12,00-12,30: Prof. univ. dr., av. Mihai-Adrian Hotca, Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București – „Disonanța cognitivă și efectul Picasso în activitatea judiciară”

12,30-13,00: Procuror Elena Hach, Direcția Națională Anticorupție – „Știu ce gândești. Procuror și/sau psiholog”

13,00-13,30: Jud. dr. Gabriela Nicoleta-Chihaia, Președintele Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov; cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov – ,,Expertiza psihologică judiciară în procesul penal, încuviințare probă, stabilire obiective, desemnare expert, valoare probatorie”

13,30-14,00: Psih. Alina Dinuță, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj; Departamentul Victimele traficului de persoane – „Consilierea și audierea victimelor”

14,00-14,15: Întrebări și răspunsuri

 

14,15-15,00: Pauză de masă

 

Secțiunea a III-a, moderator, psih. dr., av. Gabriela Groza

15,00-15,30: Conf. univ. dr. habil. Laura Visu-Petra, Research in Individual Differences and Legal Psychology (RIDDLE) Lab., Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Conferința Asociației Europene de Psihologie Legală (EAPL 2020): De la cercetare la practici eficiente”

15,30-16,00: Comisar-șef de poliție penitenciară, psiholog Ioana Mihaela Morar, Director general adjunct, Administrația Națională a Penitenciarelor – „Coordonate actuale privind asistența psihologică și socială a persoanelor private de libertate”

16,00-16,30: Consilier de probațiune Oxana Șargarovschi, Serviciul de Probațiune Cluj – „Rolul și importanța sistemului de probațiune în reintegrarea socială a persoanelor care au comis infracțiuni”

16,30-17,00: Psih. dr. Mihai Copăceanu, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – „Aspecte emoționale ale consumului de substanțe în rândul tinerilor”

17,00-17,15: Întrebări și răspunsuri

17,15-17,30: Concluzii

 

Taxa de participare este în valoare de 250 de lei + TVA și cuprinde:

– cont Premium la Portalul Universul Juridic timp de trei luni;

– un exemplar din lucrarea „Psihologie aplicată în procesul penal”, autor: psih. dr., av. Gabriela Groza, Editura Universul juridic, 2019;

– mapa evenimentului și diploma de participare;

– pauzele de cafea și de masă.

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal, Ediția a II-a, Cluj-Napoca was last modified: februarie 14th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.