Conferință SMART LAW CONFERENCES - Legea nr. 310/2018. Modificările și completările aduse Codului de procedură civilă

1165       0
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

SMART LAW CONFERENCES – Legea nr. 310/2018. Modificările și completările aduse Codului de procedură civilă 📅 23 ianuarie 2019 București SMART LAW CONFERENCES – Legea nr. 310/2018. Modificările și completările aduse Codului de procedură civilă

Data 23 ianuarie 2019
Locația Aula Carol I, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Miercuri, 23 ianuarie 2019, Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează SMART LAW CONFERENCES – Legea nr. 310/2018. Modificările și completările aduse Codului de procedură civilă.

Conferința va avea loc în Aula Carol I, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București.

Prezentare:

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost determinată de pronunțarea deciziilor de neconstituționalitate nr. 473/2013, 462/2014, 558/2014, 485/2015, 839/2015, 866/2015, 462/2016 și 321/2017 ale Curții Constituționale și de armonizare a unor texte din Codul de procedură civilă cu practica izvorâtă din deciziile Curții Constituționale și a instanțelor judecătorești.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1074 din 18 noiembrie 2018, iar Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul privind promulgarea Legii.

Printre modificările aduse Codului de procedură civilă, enumerăm următoarele:

– recunoașterea ca fiind depus în termen a actului de procedură transmis prin fax sau e-mail, în funcție de data și ora primirii faxului/e-mailului, atestate de calculatorul/faxul de primire al instanței;

– eliminarea obligativității depunerii răspunsului la întâmpinare;

– stabilirea primului termen de judecată, în termen de 3 zile de la depunerea întâmpinării;

– desfășurarea procesului fără prezența publicului, în anumite situații în care s-ar aduce atingere moralității, ordinii publice, intereselor minorilor, vieții private sau înfăptuirii justiției;

– introducerea unui nou caz de suspendare facultativă a procesului – când într-o speță similară a fost sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu o cerere de decizie preliminară;

– recunoașterea, drept cauză de repunere în termen din oficiu a căii de atac, a indicării greșite, de către instanță, a termenului de exercitare a respectivei căi de atac;

– posibilitatea suspendării cauzelor similare aflate pe rolul instanțelor judecătorești, până la soluționarea unui recurs în interesul legii, atunci când soluționarea respectivelor cauze depinde de dezlegarea problemelor de drept ce fac obiectul recursului în interesul legii;

– modificarea competenței instanțelor judecătorești, după materie și valoare.

 

Editura Universul Juridic aduce cei mai buni specialiști în Codul de procedură civilă pentru a prezenta magistraților, profesiilor juridice și mediului de afaceri toate aceste modificări și efectele lor asupra justițiabililor și a instanțelor de judecată.

  

Moderator:

– Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu;

Speakeri:

– Jud. drd. Alex Bogdan Arghir, Judecătoria Sectorului 2 din București

Tema: „Procedura regularizării. Reconfigurare traseu”

– Jud. drd. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov, drd. Facultatea de Drept, Universitatea din București

Tema: „Problematica aplicării în timp a dispozițiilor Codului de procedură civilă modificate/completate prin Legea nr. 310/2018”

– Lector univ. dr., av. Mădălina Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București

Tema: „Impactul modificărilor aduse prin Legea nr. 310/2018 asupra procedurii de regularizare și a mijloacelor de probă în procesul civil”

– Jud. dr. Ioan Gârbuleț, inspector judiciar la Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii

Tema: „Modificările aduse executării silite prin Legea nr. 310/2018”

– Jud. drd. George-Alexandru Lazăr, Judecătoria Sectorului 4 din București

Tema: „Modificări aduse procedurii de judecată în primă instanță: competența completurilor specializate, citarea prin mijloace electronice și audierea martorilor conform cu Legea nr. 310/2018”

– Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, membru în Consiliul Superior al Magistraturii

Tema: ,,Hotărârea judecătorească în contextul noilor modificări: luarea, pronunțarea, redactarea, completarea, suspendarea executării provizorii, efecte.”

– Jud. dr. Laura Radu, președintele Tribunalului București

Tema: „Impactul modificărilor aduse de Legea nr. 310/2018 asupra activității curente a instanțelor de judecată”

– Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București

Tema: „Considerații asupra modificărilor aduse de Legea nr. 310/2018 în materia incompatibilității, cererilor de intervenție și a legalității căii de atac”

– Jud. conf. univ. dr. Andreea Tabacu, judecător la Curtea de Apel Pitești

Tema: „Competența teritorială în cererile care implică autoritățile publice, respectiv despre modificările aduse procedurii de revizuire prin Legea nr. 310/2018”

– Jud. dr. Nicoleta Țăndăreanu

Tema: „Modificările aduse de Legea nr. 310/2018 privind competența instanțelor judecătorești”

– Av. drd. Liviu-Alexandru Viorel

Tema: „Prima zi de înfățișare, reloaded? Repunerea în termenul de formulare a căii de atac din oficiu, o inovație necesară? Comunicarea actelor de procedură prin fax, un instrument cu adevărat modern?”

 

 Agendă:

09,30-18,30

 

Audiența:

Magistrați; avocați; executori judecătorești; juriști din companii și instituții; reprezentanți ai asociațiilor patronale și profesionale; ONG-uri cu profil juridic; mass-media.

 

Așa cum v-am obișnuit, așteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa de e-mail [email protected] până la data de 22 ianuarie, cu titlul „ÎNTREBARE CONFERINȚA LEGEA NR. 310/2018. MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ADUSE CODULUI DE PROCEDURĂ CIVILĂ”. Cele mai interesante întrebări vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor răspunde acestora în cadrul conferinței.

 

Taxa de participare este în valoare de 200 lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni

– Codul de procedură civilă: ianuarie 2019. Cu modificările aduse prin Legea nr. 310/2018 (punerea în acord a Codului cu deciziile Curții Constituționale). Ediție ingrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu și tipărită pe hârtie albă

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

SMART LAW CONFERENCES – Legea nr. 310/2018. Modificările și completările aduse Codului de procedură civilă was last modified: ianuarie 16th, 2019 by Universul Juridic
242 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter