România, trei şanse în semifinalele Global Legal Hackathon

12 mart. 2020
Vizualizari: 338

Trei echipe din România s-au calificat în semifinalele Global Legal Hackathon, cel mai mare hackathon juridic din lume, unde se vor confrunta cu echipe din întreaga lume pentru accederea în marea finală de la Londra (16 mai 2020). La competiția din România, care s-a desfășurat la București și Iași, au participat peste 120 de developeri, avocați și profesioniști din domeniul juridic, UX designeri și business developeri, care au propus soluții tehnologice la probleme din domeniul juridic.

Marele premiu al ediției românești, în valoare de 2.000 de euro, oferit de HTSS, a fost câștigat de echipa Legal Surfers, care a dezvoltat Cookie surf – un intrument prin care utilizatorii de site-uri sunt informați într-o manieră interactivă și transparentă asupra datelor cu caracter personal procesate de website-uri și consecințele juridice. Echipa Legal Surfers a intrat de asemenea în cel mai cunoscut accelerator din România, InnovX- BCR, și are șanse la semifinala din 22 martie 2020.

La Iași a câștigat echipa Identive, cu o platformă care le oferă designerilor, cu ajutorul tehnologiei blockchain, o modalitate rapidă și accesibilă de a-și proteja proprietatea intelectuală asupra creațiilor.

Ediția GLH din acest an a propus și competiția paralelă GLH Inclusivity Challenge, cu scopul de a le înlesni accesul la justiție persoanelor vulnerabile. Câștigătorii acestei competiții, care s-au calificat de asemenea în semifinală, au fost cei din echipa Avoquatro, care au propus soluția Bonofy.me – o platformă care oferă servicii juridice gratuite persoanelor cu adevărat vulnerabile, așa cum sunt de exemplu cele care se confruntă cu deportarea în zonele de război, violența în familie, evacuarea sau alte evenimente care pot schimba vieți.

Anul trecut, GLH România a câștigat finala de la New York prin echipa Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice care pot apărea în timpul unei călătorii.

Este o plăcere să vedem laolaltă profesioniști din domenii atât de diferite de activitate, care își sacrifică timpul liber pentru a inova în folosul societății, astfel încât lucrurile să se miște într-o direcție pro activă. Mă gândesc și la cele peste 3.000 de femei din întreaga lume, dintre care mai mult de 70 din România, care și-au dedicat ziua de 8 martie pentru a aduce inovații în domeniul juridic”, a declarat avocat Mădălina Hristescu, organizatorul GLH România, care a adus lângă această cauză numeroși parteneri nume sonore, cu prestanță, care s-au implicat prin sponsorizări, mentorat și sprijin necondiționat.

Timp de 54 de ore, cât a durat Global Legal Hackathon, concurenții au beneficiat de sprijinul și cunoștințele mentorilor, specialiști în domeniile legal tech și business. Din juriul GLH România au făcut parte personalități precum: Cori Goudchoux, Vice-Președintele Global Legal Hackathon la nivel mondial, Bogdan Ivănel – Dr. in Law, Co-founder și CEO Code for Romania, Lucian Butnaru – General Manager Cegeka România, Adrian Mănțoiu – Managing Director Wolters Kluwer România, Adelin Stoica – Account Technology Strategist la Microsoft Romania, Alexandru Mihailciuc – Global Head of Pre-Sales la UiPath, Cristian Onețiu – antreprenor, Dani Dumitrescu – co-fondator InnovX Global Business Accelerator – BCR, Andrei Cristea – Legal Marketing, Oana Petrescu (CEO BlueAir). Evenimentul a fost moderat de Sorin Badea, realizator Radio Guerrilla.

Global Legal Hackathon, eveniment realizat de SCPA Hristescu & Asociații, este cel mai mare hackathon juridic din lume. Aflat la a treia ediție, GLH s-a desfășurat simultan în peste 50 de orașe din 25 de țări de pe tot globul.

Parteneri: Wolters Kluwer, InnovX – BCR, Microsoft, Blue Air, Cegeka, UIPath, Clifford Chance, Dentons, Code for Romania, Legal Marketing, FidaSmart, Quart, Radio Guerrilla.

Partener comunicare: PiArt Vision

 

România, trei șanse în semifinalele Global Legal Hackathon was last modified: martie 12th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: