A fost semnat Protocolul de colaborare dintre Consiliul de Mediere și INM

18 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1128

Despre

  • Cadrul general de colaborare între cele două părți
  • Obligațiile și obiectivele

Protocolul de colaborare dintre INM și Consiliul de Mediere a fost semnat în data de 20 octombrie 2015 și a fost făcut public, ieri, pe site-ul Consiliului.

Protocolul a fost încheiat luând în considerare dinamica legislației naționale, precum și necesitatea uniformizării practicii medierii la nivel național în relația cu sistemul judiciar și având în vedere propunerile referitoare la oportunitatea creării unui cadru de colaborare, precum și imperativul asigurării unei formări profesionale de calitate.

Scopulprotocolului vizează stabilirea, în condițiile legii, a cadrului general de colaborare între cele două părți, în vederea asigurării unei formări profesionale de calitate a auditorilor de justiție, a judecătorilor și procurorilor, precum și a mediatorilor.

Obiectivele

• Organizarea sau sprijinul acordat în vederea organizării, în colaborare, în condițiile legii, a unor acțiuni de pregătire profesională inițială sau continuă a auditorilor de justiție, judecătorilor, procurorilor și mediatorilor, pe teme de interes comun, cu participarea de formatori ai celor două părți, în funcție de nevoile de formare identificate și resursele disponibile;
• Informarea bilaterală cu privire la direcțiile de acțiune și obiectivele generale ale pregătirii profesionale a auditorilor de justiție, judecătorilor și procurorilor, pecum și a mediatorilor.

Obligațiile
• Părțile vor asigura, în condițiile legii, diseminarea în rândul formatorilor proprii a posibilității de participare în cadrul unor activități de formare teoretică și/sau practică, în domeniile de interes profesional;
• Părțile vor colabora, în condițiile legii, în vederea organizării unor acțiuni de pregătire profesională inițială sau continuă a auditorilor de justiție, judecătorilor, procurorilor și mediatorilor, pe teme de interes comun, în funcție de nevoile de formare identificate și resursele disponibile.

Durata
• Protocolul se încheie pe o perioadă nedeterminată și intră în vigoare în ziua următoare semnării lui de către ambele părți, respectiv din data de 21 octombrie 2015.
• De comun acord, părțile vor putea aduce modificări respectivului protocol prin act adițional, dacă este necesar.
• Protocolul încetează prin acordul părților sau prin denunțare unilaterală comunicată celeilalte părți cu cel puțin 30 de zile înainte. Acest se prelungește până la finalizarea activităților aflate în derulare sau care urmează să se deruleze și pentru care părțile sau una din părți a efectuat cheltuieli.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Diferendele ocazionate de aplicarea sau interpretare a protocol de colaborare vor fi soluționate pe cale amiabilă de reprezentanții desemnați de părțile semnatare.

Sursa informației este Consiliul de Mediere (www.cmediere.ro).

👍Vezi și: CSM și Consiliul de Mediere au încheiat un Protocol de colaborare

A fost semnat Protocolul de colaborare dintre Consiliul de Mediere și INM was last modified: noiembrie 17th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter