[Update: Avize CSM] Ministerul Justiției. Rezultatul selecției procurorilor pentru ocuparea unor funcții de conducere

12 ian. 2024
Vizualizari: 187

Update: Avize CSM

Ministerul Justiției informează cu privire la emiterea avizelor de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în ceea ce privește procedura de selecție în vederea formulării către Președintele României a unor propuneri de numire în funcții de conducere din cadrul parchetelor.

Astfel, Secția pentru procurori din cadrul CSM a emis avize pozitive pentru procurorii C.A.E., B.C.D., N.A.C., T.A.P., M.M. și A.I., astfel încât ministrul justiției a continuat procedura prin transmiterea către Președintele României a propunerilor de numire în funcțiile de conducere. La data de 3 ianuarie 2024 au fost publicate în Monitorul Oficial decretele de numire în funcție a procurorilor menționați.

La propunerile de numire în funcții de conducere a procurorilor M.M. și P.R.I., Secția de procurori a emis avize negative. În aplicarea art. 148, alin. (2) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la  data de 10 ianuarie 2024 la sediul Ministerului Justiției s-a desfășurat un nou interviu cu cei doi candidați, în cadrul căruia au fost avute în vedere și aspectele reținute în avizele CSM.

În urma interviului, ministrul justiției a decis să continue procedura prin transmiterea către Președintele României a propunerilor de numire în funcțiile de conducere ale celor doi candidați.

Interviul doamnei procuror M.I.M. se poate consulta aici.

Interviul domnului procuror P.R.I. se poate consulta aici.

Astfel, ministrul justiției a transmis în data de 11 ianuarie 2024, Președintelui României, următoarele propuneri:

– propunerea de numire a doamnei procuror M.I.M. în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție;

– propunerea de numire a domnului procuror P.R.I. în funcția de procuror-șef al Secției de urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa informației


Ministerul Justiției informează despre desfășurarea, în perioada 6-16 noiembrie 2023, a interviurilor de selecție a procurorilor în vederea formulării către Președintele României a propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcții de conducere vacante din cadrul parchetelor.

Interviurile au fost desfășurate în fața comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice și compusă din ministrul Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management și un psiholog.

În urma analizei candidaturilor, ministrul Justiției a selectat și propus următorii procurori:

– pentru cele 4 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție:

• Secția de urmărire penală: domnul procuror P.R.I.;

• Secția judiciară: doamna procuror C.A.E.;

• Secția de resurse umane și documentare: BCD;

• Secția parchetelor militare: NAC;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– pentru cele 3 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție:

• Secția judiciară penală: doamna procuror M.M.;

• Secția de combatere a corupției: doamna procuror M.I.M.;

• Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție: A.I.;

– pentru cele 3 funcții de procuror-șef de secție în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism:

• Secția de combatere a criminalității: domnul procuror T.A.P..

În legătură cu funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de combatere a traficului de droguri și Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, ambele în cadrul DIICOT, ministrul Justiției nu a formulat nicio propunere.

Propunerile au fost transmise Secției pentru Procurori a CSM în 28 noiembrie 2023, pentru obținerea avizului în conformitate cu art. 147 alin. (3) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Sursa informației

[Update: Avize CSM] Ministerul Justiției. Rezultatul selecției procurorilor pentru ocuparea unor funcții de conducere was last modified: ianuarie 12th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: