Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiției, cu ministrul Afacerilor Europene şi Proprietății de Stat din Finlanda

16 ian. 2023
Vizualizari: 176

Ministerul Justiției informează despre întâlnirea ministrului Justiției, în data de 16 ianuarie 2023, cu ministrul Afacerilor Europene și Proprietății de Stat din Finlanda, la solicitarea acesteia. La discuții a participat și ambasadoarea Finlandei la București.

Oficialul finlandez și-a exprimat aprecierea pentru rezultatele obținute de România în domeniul Justiției, reiterând susținerea pentru evaluarea Comisiei Europene în context MCV. A adresat felicitări ministrului Justiției pentru prezentarea secțiunii pentru România a Raportului „Rule of Law”, din Consiliul Afaceri Generale, din 13 decembrie 2022.

Ministrul finlandez a subliniat că statul de drept este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, baza democrației și a economiei de piață, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei fiind una împotriva acestor valori, pe care se bazează întreaga construcție europeană. De aceea, a continuat ministrul finlandez, integrarea Finlandei în NATO este foarte importantă.

Ministrul român a mulțumit pentru susținerea Finlandei pentru ridicarea MCV, dar și în dosarul Schengen. De asemenea, a punctat progresele reale pe care le-a făcut România în domeniul Justiției și a prezentat prioritățile ministerului pentru perioada următoare.

Pentru declarația ministrului Justiției, vă invităm să consultați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Ministerul Justiției. Aprobarea proiectului „Cartierul pentru Justiție”

Ministerul Justiției. Întâlnirea ministrului Justiției, cu ministrul Afacerilor Europene și Proprietății de Stat din Finlanda was last modified: ianuarie 16th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: