Ministerul Educației. Comunicat privind scenariile de funcționare a școlilor

30 sept. 2021
Vizualizari: 102

Ministerul Educației a publicat un comunicat referitor la scenariile de funcționare a școlilor, publicând deciziile Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Astfel, membrii cu drept de vot, având exclusiv competențe medicale/epidemiologice au decis:

„1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.”

De asemenea, după această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate, procesul urmând a fi finalizat în data de 1 octombrie 2021, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Finalizarea etapei de înscriere] Ministerul Educației. Concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – sesiunea 2021

Ministerul Educației. Comunicat privind scenariile de funcționare a școlilor was last modified: septembrie 30th, 2021 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: