JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate de instanţele statelor membre ale Uniunii Europene. Marea Britanie

12 ian. 2021
Vizualizari: 54
  • Legea nr. 302/2004: art. 153 şi urm.

Cererile de recunoaștere a hotărârilor judecătorești de condamnare pronunțate de instanțele din Marea Britanie în scopul executării pedepselor privative de libertate în România, primite până la data de 31 decembrie 2020, sunt guvernate de Decizia-cadru 2008/909/JAI a Consiliului din 27 noiembrie 2008 și, în consecință, în cazul acestor cereri, sunt incidente dispozițiile prevăzute în Titlul VI, Capitolul I – Dispoziții generale și Capitolul II – Punerea în executare pe teritoriul României a pedepselor sau măsurilor privative de libertate aplicate de instanțele altor state membre ale Uniunii Europene, Secțiunea 1 și a 2-a din Legea nr. 302/2004, republicată.

(ICCJ, Secția penală, decizia nr. 5/A din 12 ianuarie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești pronunțate de instanțele statelor membre ale Uniunii Europene. Marea Britanie was last modified: noiembrie 23rd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.