ÎN CURÂND PE UJMAG.RO

2 apr. 2024
Vizualizari: 56
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Formele răspunderii în dreptul muncii

Formele răspunderii în dreptul muncii

Formele răspunderii în dreptul muncii

„Fără îndoială utilă unei largi categorii de cititori – de la teoreticieni la practicieni ai dreptului muncii –, prezenta lucrare, dedicată diferitelor forme ale răspunderii în raporturile de muncă, alcătuiește un tablou comprehensiv al actualelor opțiuni jurisprudențiale în materie. Remarcabil este demersul autoarelor nu numai de a selecta cele mai reprezentative soluții din practică, ci și de a le completa cu adnotări și comentarii, care adaugă noi perspective deciziilor prezentate, prin analize detaliate și critici elegant argumentate.

Lucrarea traversează întreaga problematică a răspunderii juridice ce poate fi angajată în contextul raporturilor de muncă, oferind cititorului, prin cele 100 de spețe analizate, o imagine de ansamblu, nuanțată și deopotrivă integratoare, asupra arhitecturii jurisprudențiale în materie. De la modul de organizare a informației la identificarea celor mai provocatoare întrebări și probleme, de la corelațiile logice realizate la soluțiile creative propuse, prezenta lucrare nu constituie numai un instrument de lucru, ci și o nouă dovadă a frumuseții și profunzimii dreptului muncii.”

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 
 

Legile justiției: martie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legile justiției: martie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legile justiției: martie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Ediția a 3-a (revizuită) a culegerii conține cele trei „Legi ale justiției”, actualizate: Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Acestea au fost adoptate, promulgate și publicate după un îndelungat și complex proces legislativ (trecând inclusiv pe la Curtea Constituțională a României), al cărui scop declarat a fost reformarea sistemului.

Reformarea continuă, putem spune, având în vedere intrarea în vigoare, la începutul acestui an, a unor importante modificări și derogări (acestea din urmă, stabilite pentru o lungă perioadă de timp și în mai multe etape, începând cu 1 ianuarie 2024) referitoare la pensionarea și la pensiile de serviciu reglementate prin Legea nr. 303/2022.

Lucrarea include și numeroase trimiteri la reglementări adoptate în temeiul „Legilor justiției”, trimiteri deosebit de utile pentru cei care doresc să afle în ce act normativ conex au fost grupate anumite prevederi legale din domeniu.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 
 

20 baterii de subiecte pentru concursuri de admitere în profesia de grefier

20 baterii de subiecte pentru concursuri de admitere în profesia de grefier

20 baterii de subiecte pentru concursuri de admitere în profesia de grefier

Lucrarea a fost concepută ca un instrument inedit, menit să faciliteze recapitularea și structurarea informațiilor la materiile Drept procesual penal, Drept procesual civil, Organizare judiciară pentru cei deja inițiați în aceste materii, prin conceperea de grile și spețe după modelul tipurilor de subiecte formulate la concursurile de admitere la Școala Națională de Grefieri, dar și prin oferirea de răspunsuri explicate.

Lucrarea este structurată în 3 părți. Prima parte cuprinde 20 de baterii de teste după modelul tipurilor de subiecte formulate la concursurile de admitere la Școala Națională de Grefieri, iar în partea a doua pot fi găsite baremele cu răspunsurile și explicațiile aferente. Cea de-a doua parte cuprinde cele 20 de bareme aferente bateriilor de teste, fiecare grilă din cadrul testelor putând avea ca răspuns corect o variantă și fiind oferite explicații inclusiv cu privire la motivele pentru care o anumită variantă nu este corectă din cadrul grilelor incluse în bateriile de teste, iar în cazul materiei Organizare judiciară existând și trimiteri la noua legislație ce va intra în vigoare în iulie 2024. Cea de-a treia parte cuprinde 5 baterii de teste și bareme aferente exclusiv din materia Organizare judiciară, concepute pe baza noii legi ce reglementează statutul personalului auxiliar, respectiv Legea nr. 11/2024, care va intra în vigoare în iulie 2024.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 
 

Protecția națională și internațională a drepturilor omului. Ediția a II-a, revăzută și adăugită

Protecția națională și internațională a drepturilor omului. Ediția a II-a, revăzută și adăugită

Protecția națională și internațională a drepturilor omului. Ediția a II-a, revăzută și adăugită

În contextul evoluțiilor și schimbărilor actuale din societatea contemporană, problema drepturilor și libertăților fundamentale ocupă o poziție semnificativă în cadrul democrației constituționale a României.

În prezent, există o încălcare îngrijorătoare a drepturilor fundamentale ale indivizilor, precum: dreptul la viață, libertatea de exprimare, siguranța persoanei, accesul liber la justiție etc. Este imperativ ca toți membrii societății să fie conștienți de aceste drepturi pentru a combate efectiv această încălcare.

Cursul explorează modurile în care drepturile omului sunt protejate, promovate și implementate la nivel național și internațional. Această a 2-a ediție a cursului completează ediția anterioară, prezentând succint cadrul legal, instituțiile și mecanismele implicate în asigurarea respectării drepturilor fundamentale în cadrul statelor membre ale Uniunii Europene, fiind destinat studenților, profesioniștilor din domeniul juridic, reprezentanților guvernamentali, ONG-urilor și tuturor celor interesați de protecția drepturilor omului.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 
 

Scurt itinerar constituțional

Scurt itinerar constituțional

Scurt itinerar constituțional

Studiul dreptului în general, și al dreptului constituțional în particular, ar fi nu numai incomplet, ci chiar de neconceput în condițiile dezvoltării societății contemporane, fără o abordare dintr-o perspectivă comparată. Interesul pentru un studiu comparativ a fost prezent încă de la formarea primelor sisteme de drept, în Grecia antică, unde Platon studiază dreptul din diferitele Poleis grecești. Aportul dreptului comparat la dezvoltarea întregii științe a Dreptului poate fi evidențiat sub două aspecte, atât documentar, cât și normativ.

Finalitatea unui demers comparativ se regăsește, de altfel, în posibilitatea că, aplecându-se cu atenție și umilință asupra soluțiilor la care s-au oprit alte sisteme de drept pentru reglementarea unor instituții juridice asemănătoare, cercetătorul-jurist va putea construi o imagine completă a lumii juridice contemporane și a evoluției sale, raportată atât la trecut, cât și la viitor. Mai mult, înțelegând soluțiile din diferite alte sisteme și inspirându-se din acestea, legiuitorul poate să ajungă la o îmbunătățire a propriului sistem de drept.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 
 

ÎN CURÂND PE UJMAG.RO was last modified: aprilie 2nd, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: