ÎN CURÂND PE UJMAG.RO

23 ian. 2024
Vizualizari: 97
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Codul de procedură civilă: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Codul de procedură civilă: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Codul de procedură civilă: ianuarie 2024. Ediție tipărită pe hârtie albă

Ediția a 19-a (revizuită) a lucrării, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu și tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, conține textul Codului de procedură civilă actualizat, articolele Codului fiind însoțite, acolo unde este cazul, de dispoziții tranzitorii, de aplicare sau conexe, necesare unei depline înțelegeri a reglementării.

Volumul cuprinde și: decizii ale Curții Constituționale; recursuri în interesul legii și hotărâri prealabile; Legea nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale și modificarea și completarea unor acte normative (extras); Legea nr. 172/2022 pentru ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, adoptat la Strasbourg la 2 octombrie 2013 și semnat de România la Strasbourg la 14 octombrie 2014; Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, adoptat la Strasbourg la 2 octombrie 2013 și semnat de România la Strasbourg la 14 octombrie 2014 (extras).

Indexul plasat la finalul Codului facilitează utilizarea acestuia, indicând sediul materiei pentru diverse instituții importante în domeniul procedurii civile și asigurând o căutare rapidă a cuvintelor-cheie corespunzătoare.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 

Drept comparat și sisteme juridice contemporane. Ediția a III-a

Drept comparat și sisteme juridice contemporane. Ediția a III-a

Drept comparat și sisteme juridice contemporane. Ediția a III-a

Autoarea propune o incursiune în geografia juridică globală, în contextul curentului de mondializare a dreptului. Juristul secolului XXI trebuie să fie format în legislația națională, însă această formare nu este completă decât dacă se conturează și imaginea de ansamblu a încadrării propriului sistem juridic în marile sisteme de drept din lume.

Complexitatea materiei a condus spre necesitatea unei prezentări sintetice a sistemelor juridice existente astăzi în lume. Structura lucrării acoperă următoarele teme: Dreptul comparat ca știință, Sisteme de drept clasice (sistemul de drept civil și sistemul common law) și Sisteme de drept ce depășesc granițele Occidentului (sistemul islamic, sistemul asiatic și sistemul african). Totodată, sunt prezentate succint și elemente de drept canonic, respectiv elemente de drept hindus, ca o completare a imaginii sistemelor de drept bazate pe religie.

Ediția a III-a a cursului aduce ca element de noutate o redimensionare a sistemelor studiate, în sensul în care clasificarea sistemelor de drept a fost păstrată, după același criteriu al principalului izvor de drept, dar cu restructurarea și completarea ordinilor juridice prezentate (state membre ale Uniunii Europene și state care nu sunt membre, precum și prezentarea unor state noi – Spania, Țările Baltice etc.).

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 

Dreptul cinegetic în România

Dreptul cinegetic în România

Dreptul cinegetic în România

Lucrarea de față se referă la un domeniu științific de real interes teoretic și practic, atât pe plan național, cât și pe plan european și internațional, nefiind până în prezent elaborată nicio lucrare care să cuprindă o cercetare juridică complexă cu privire la fauna sălbatică de interes cinegetic, cercetare finalizată cu crearea, pe plan juridic, a unui drept cinegetic în România.

Stilul clar și elegant, valoarea științific remarcabil transformă lucrarea într-un instrument util și valoros pentru doctrină juridică, dar, mai ales, pentru practicieni, în condițiile în care protecția faunei sălbatice de interes cinegetic, adesea neglijată, interesează întreaga comunitate umană, constituind o resursă națională importantă.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS. Statul nedrept. Probe, mijloace de probă și procedee probatorii în justiția ultimilor 10 ani. Abuzul de putere în dauna procesului echitabil și a drepturilor omului

Fundația

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS. Statul nedrept. Probe, mijloace de probă și procedee probatorii în justiția ultimilor 10 ani. Abuzul de putere în dauna procesului echitabil și a drepturilor omului

În cadrul proiectului „Nicio condamnare fără probe”, FACIAS a realizat o radiografie a celor mai importante cazuri de abuzuri judiciare din ultimii 10 ani, care au avut loc în România.

Mii de persoane au fost târâte în cătușe prin fața camerelor de televiziune, iar prezumția de nevinovăție le-a fost flagrant încălcată prin comunicatele parchetelor și a informațiilor furnizate „pe surse” presei de casă, pentru ca, într-un final, după ani lungi de procese, celor care au avut șansa să nu intre pe „culoar” și să fie achitați, să li se refuze dreptul la despăgubiri sau acestea să fie modice. Parte dintre acuzați n-au mai apucat să trăiască finalul procesului iar mulți alți inculpați au suferit condamnări nedrepte, în lipsa unor probe certe, directe de vinovăție sau, mai grav, pe baza unor probe nelegale sau obținute nelegal.

Ani la rând, activitatea justiției penale din România a fost dominată de „prezumția de vinovăție”, cei acuzați fiind deseori puși în situația de a dovedi nevinovăția, inversându-se sarcina probei. Prezumția de nevinovăție a fost tratată multă vreme ca un „moft” inspirat de filmele americane, iar drepturile și libertățile justițiabililor au fost privite de autoritățile naționale ca fiind o chestiune ornamentală, de aranjament instituțional, discuția despre drepturi fiind considerată de cele mai multe ori un „lux teoretic”.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 
 

Drept administrativ. Curs universitar. Volumul II

Drept administrativ. Curs universitar. Volumul II

Drept administrativ. Curs universitar. Volumul II

Cursul domnului conf. univ. dr. habil. Cătălin-Silviu Săraru oferă o incursiune detaliată în conceptele fundamentale ale dreptului administrativ, punând accent pe activitatea administrației publice din România.

Volumul oferă o analiză detaliată a elementelor esențiale ale dreptului administrativ, cum ar fi actele și contractele administrative, domeniul public și privat, precum și contenciosul administrativ, evidențiind modul în care aceste aspecte influențează eficient funcționarea administrației publice.

Lucrarea reușește să integreze armonios dispozițiile Codului administrativ cu cele mai recente evoluții în doctrină și jurisprudență, oferind cititorului o perspectivă cuprinzătoare și actualizată asupra subiectului.

📕PRECOMANDĂ ACUM!
 
 

ÎN CURÂND PE UJMAG.RO was last modified: ianuarie 22nd, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: