Grupo Bimbo – peste 200 de brutării și planuri de extindere. NNDKP a oferit asistență investitorului mexican în achiziția Vel Pitar

30 mart. 2023
Vizualizari: 173

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) confirmă că Grupo Bimbo a inclus România în strategia sa globală de creștere și a finalizat achiziția Vel Pitar ca platformă de dezvoltare la nivel național.

NNDKP a asigurat pentru Grupo Bimbo consiliere juridică la nivel local pentru achiziția Vel Pitar în integralitatea sa, de la structurarea tranzacției, până la negocierea și perfectarea acesteia. NNDKP a dedicat acestei tranzacții o echipă multidisciplinară specializată în M&A și operațiuni curente în sectorul agricol și industria alimentară. Echipa a fost coordonată de Adriana I. Gaspar (Partener Senior) și a inclus un nucleu de consultanți în tranzacții format din Corina Dumitru (Partener), George Trandafir (Asociat Manager) și Claudia Lazăr (Asociat Senior), și partenerii Ioana Niculeasa, Roxana Ionescu, Roxana Abrașu și Anca Diaconu ce au coordonat asistența privind aspectele de drept imobiliar, mediu, muncă și concurență.

Sintetic dar ilustrativ pentru profilul acestei companii emblematice cu sediul în Mexic și o istorie de peste 75 de ani, remarc că, odată cu achiziția Vel Pitar, mărcile Vel Pitar, French Toast, Chef Gourmand, Grâu Întreg și Domneasca, bine-cunoscute consumatorilor români, s-au alăturat familiei extinse de peste 100 de membri a mărcilor Grupo Bimbo. Aproximativ 1.900 de angajați din 12 brutării Vel Pitar au devenit parte a unei comunități de peste 135.000 de oameni, răspândite în jurul lumii, în peste 34 de țări.

Nu mai puțin, Grupo Bimbo nu este doar din punctul de vedere al valorii comerciale unul dintre marii jucători ai industriei de panificație, ci se detașează și ca lider al valorilor de guvernanță, fiind recunoscută timp de șase ani consecutiv, ultima oară în 2022, ca una dintre cele mai etice companii și singura din acest domeniu.

Pentru că împărtășim aceleași principii de cultură organizațională, precum etica, pasiunea și performanța, a fost o plăcere și un privilegiu pentru NNDKP să asiste Grupo Bimbo în extinderea operațiunilor sale în România, într-un moment în care regiunea are nevoie din ce în ce mai mult de investitori puternici și rezilenți care să sprijine industriile cheie pentru a face față schimbărilor”, a spus Adriana I. Gaspar, Partener Senior, NNDKP.

Tranzacția completează portofoliul proiectelor de fuziuni și achiziții în care NNDKP a fost implicată în ultima perioadă, în industrii precum tehnologie și IT, sectorul alimentar și agribusiness, energie și resurse naturale, finanțe și asigurări, auto și servicii medicale. NNDKP are un istoric impresionant de proiecte de succes derulate în peste 30 de ani, acordând asistență în tranzacții cu o valoare cumulată de zeci de miliarde de euro, inclusiv în proiecte care au modelat piața locală de afaceri.

 

Despre NNDKP
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – și este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 și IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

 

Grupo Bimbo – peste 200 de brutării și planuri de extindere. NNDKP a oferit asistență investitorului mexican în achiziția Vel Pitar was last modified: martie 30th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: